zaterdag 2 maart 2013

Ten "Italian" Foods You Won't Find in Italy

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



So, before you book it to Italy with dreams of feasting on your favorite “Italian” dishes, you may have another thing coming. If they’re on this list, you’ll have to wait until you’re back stateside to enjoy them.


Shrimp ScampiMarinara SauceGarlic BreadPepperoni PizzaMozzarella SticksItalian DressingLobster Fra DiavoloSunday GravyChicken, Veal, and Meatball ParmRainbow CookiesThe Conundrum: Spaghetti and MeatballsRead More

See on fodors.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44382941849

Colomba pasquale di Anna

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ricetta Colomba pasquale di Anna. Scopri la ricetta per preparare la sofficissima Colomba pasquale di Anna, semplice da preparare e golosa!


Oggi proponiamo la ricetta per preparare la sofficissima Colomba pasquale di Anna, semplice da preparare e golosa! Questa ricetta è stata realizzata da Anna Lucia (Dolci Siciliani e No).




See on prodottitipicitoscani.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44381698958

Italiaans vertoeven in het Concertgebouw | www.dagelijksestandaard.nl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Dirigent Giovanni Antonini en het Koninklijk Concertgebouworkest zorgen met een Italiaanse interpretatie van muziek van vervlogen tijden voor een genoeglijke avond in het Concertgebouw.




Hedendaagse componisten, maar ook hun voorgangers uit de vorige eeuw kunnen zich weinig voorstellen bij componisten als Haydn die door een mecenas in de gelegenheid werden gesteld om muziek te componeren én ten uitvoer te brengen. Tegelijkertijd kunnen hedendaagse bezoekers van concerten het zich amper voorstellen dat een volledig orkest en haar Kapellmeister ten dienste stond van hun patroon.




See on dagelijksestandaard.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44377154003

Recept: Olijfoliebrood | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Geniet in het weekend met zelfgebakken brood. Deze pane all’olio (olijfoliebrood) is zo gemaakt. Laat het deeg even rusten en schuif de broodjes dan de oven in. Lekker met Italiaanse vleeswaren.



See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44373441416

Berlusconi wil grote betoging tegen justitie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Ex-premier Silvio Berlusconi heeft de Italianen vrijdag opgeroepen om op 23 maart massaal de straat op te gaan om te betogen tegen justitie. Hij noemde het de „kanker van de magistratuur”.




See on zie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44372313757

Tuscany Walking Festival - Il Festival del Camminare

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Un passo dopo l’altro per guadagnare tempo. Una sequenza di movimenti lenti che acquistano un significato diverso per via del teatro che li ospita e li orienta, disegnando su una mappa che non c’è un percorso ideale contrassegnato da tappe che prendono forma e senso in un territorio che non è solo quello sotto i piedi e negli occhi ma che trascende i confini della geografia per radicarsi nel cuore e nella mente.


Nella natura protetta dei parchi, sotto il segno della convivialità, il Festival del Camminare moltiplica sei Parchi Naturali per centinaia di eventi, ottenendo per risultato una festa capace di eliminare idealmente il mare che divide la costa dalle isole, una rassegna di passi che si inseguono alla scoperta di luoghi straordinari, un incontro tra desiderio di conoscenza e necessità di condivisione delle proprie emozioni e delle proprie esperienze.




See on tuscanywalkingfestival.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44371321164

Guardiamo il bicchiere mezzo pieno!! - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



eze dagen staat Italië volledig op zijn kop. De paus heeft er na 8 jaar geen zin meer in. Hij voelt zich te zwak om nog langer hoofd van de Katholieke Kerk te zijn. Dan moet je je toch wel heel belabberd voelen, nietwaar? Het feit dat laatste keer dat een paus zelf ontslag nam in 1415 was, geeft al aan hoe bijzonder het is. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet eens op de hoogte was dat een paus überhaupt ontslag kon nemen! Al vind ik het op zijn zachts gezegd heel vreemd, ik voel me gek genoeg ook wel bevoorrecht dit mee te mogen maken. Zeg nou zelf, wij maken iets mee wat mensen in ruim 500 jaar niet hebben meegemaakt! Ik zei het al; heel bijzonder.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44368694920

Logeren in een Villa Limonaia in Toscane - Allimone

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



“Eliza was here”, specialist in het aanbieden van bijzondere en unieke vakantieadresjes rond het Middellandse Zeegebied, biedt de gelegenheid om in Villa Limonaia te logeren.


Er zijn twee klassieke Toscaanse huizen: in Villa Serenella werd vroeger de wijn gemaakt en in Villa Limonaia overwinterden de citrusbomen in grote terracotta potten.


In de tuin staan vele oude pijnbomen en olijfbomen die het ruime zwembad met het prachtige uitzicht omcirkelen.


Deze villa’s zijn te vinden in Toscane, vlakbij het Middeleeuwse stadje Cortona.


Voor boekingen ga naar de website van Eliza was here:




See on allimone.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44365411455

Hugo - het nieuwe zomerdrankje - Allimone

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italië is het land van de aperitivo; lekker lang doorborrelen met kleine hapjes.


In de noordelijke regio Sud-Tirol is nu de Hugo helemaal hip; vooral in de zomer is het een heerlijk drankje voor op het terras.




See on allimone.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44364948708

Stefania Rosanna Di Lella bij Debstar Hairfashion (bij Deb Star...





Stefania Rosanna Di Lella bij Debstar Hairfashion (bij Deb Star hairfashion)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44360046907

Herman Van Rompuy wijst Italianen op hervormingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy hoopt dat de Italiaanse leiders de hervormingen zullen verderzetten die premier Mario Monti heeft gelanceerd. Dat heeft hij laten verstaan na een ontmoeting met Monti in Brussel.




“De structurele hervormingen die tot dusver geïmplementeerd werden in Italië hebben het vertrouwen van de markten helpen herstellen alsook zijn internationale geloofwaardigheid”, zei Van Rompuy. “Als ze worden aangehouden, zullen ze het groeipotentieel van Italië significant vergroten.” Een essentiële voorwaarde voor economische groei is het saneren van de openbare financiën, iets waar Monti zich tijdens de 15 maanden dat hij premier was voor ingezet heeft.


Natuurlijk zegt Van Rompuy niet wie volgens hem aan het roer moet komen in Italië, na de verkiezingen van afgelopen zondag en maandag. Dat Monti zichzelf niet zal opvolgen als eerste minister lijkt weliswaar vast te staan. Door zijn relatief lage score, de resultaten van de ogenschijnlijk onverzoenbare centrumlinkse en centrumrechtse blokken en de doorbraak van de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo zit de politieke situatie in de Laars muurvast.


De politieke crisis in Italië stortte de eurozone deze week meteen in een nieuwe vertrouwenscrisis. Het enige wat Van Rompuy daarover kwijt wou, was dat hij er het volste vertrouwen in heeft “dat Italië een stabiele en sterke lidstaat zal blijven van de Europese Unie en de eurozone”.




See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44355849827