donderdag 28 maart 2013

Het restmateriaal voor de Italiaanse Koffie Handtassen (bij...





Het restmateriaal voor de Italiaanse Koffie Handtassen (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46518774682

La settimana santa a Cagliari

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia





I riti storici della Settimana Santa promossi e organizzati dalle confraternite dei quartieri storici.A Cagliari le celebrazioni pasquali hanno inizio il venerdì: Venerdi di Passione, che precede la Domenica delle Palme, quando ha luogo la Processione dei Misteri: Is Misterius, organizzata dall’Arciconfraternita del Santissimo Crocifisso. Seguono Martedì Santo, Mercoledì Santo, Giovedì Santo Venerdì Santo, Domenica di Pasqua e Lunedì dell’Angelo.




See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46512656340

Che si comincino le danze con il gorgonzola! A menu totally based on Gorgonzola!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Che si comincino le danze con il gorgonzola!




A menu totally based on Gorgonzola




See on twitter.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46500056103

Bersani praat vandaag met Grillo, Italiaanse regeringsvorming schiet niet op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Europese beurzen noteren opnieuw in het rood, met een verlies van zowat driekwart procent voor de BEL 20. Met name de banken liggen nogmaals zwak op koers. Op de valutamarkten moet de euro verder terrein prijsgeven, de kaap van 1,28 euro is inmiddels binnen handbereik gekomen.




See on moneytalk.knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46499780434

Roberto Botticelli Winner of the TEFAF PARADE in Maastricht | Never On Wednesday

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Roberto Botticelli has been crowned as the winner of the window display competition during the Tefaf Parade in Maastricht. The book cover of Dr. Jekyll and Mr.Hyde stood central in Roberto Botticelli´s window, with famous book covers as theme during the parade. According to the jury Roberto Botticelli had a very subtle and surprising development of the book cover theme on the poster.




See on neveronwednesday.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46497996366

Zo oud als de weg naar Rome | Italiaans eten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



In het bijzondere kookboek Zo oud als de weg naar Rome gaan de auteurs ver terug in de tijd, op zoek naar de antieke wortels van de Italiaanse keuken.


Het bijzondere kookboek dat ik vandaag met jullie wil delen, is weliswaar al wat ouder, maar nog niet zo oud als de titel doet vermoeden. In dit kookboek gaan de auteurs echter wel ver terug in de tijd, op zoek naar de antieke wortels van de Italiaanse keuken. Gerechten uit het oude Rome worden vergeleken met recepten van eigentijdse Italianen.


Tussen keuken en tafel verneem je allerlei wetenswaardigheden uit de oudheid over koken en de omgang met voedsel in het algemeen en bepaalde ingrediënten of voedingsmiddelen in het bijzonder. Tussen de recepten en foto’s door vind je teksten van artsen en filosofen uit de klassieke oudheid, die je ook nu nog beter niet zomaar naast je neer kunt leggen.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46496878420

Abarth in China gepresenteerd als 'too hot to handle' | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De autosalon van Sjanghai is aanstaande, maar Abarth toont zichzelf in China al tijdens een lokale presentatie in Nanjing. De boodschap is daarbij duidelijk; ‘te heet om aan te raken’. Abarth wordt neergezet als een welkome hardcore variant van de Fiat 500, die al sinds eind 2011 in de handel is op deze markt waar de firma uit Turijn recent flink aan de weg timmert. Over de verkoopcijfers van de 500 in China (waar de 500 een stukje duurder is dan in de VS en Europa), klaagt men niet bij Fiat, maar aangezien het merk nog flink moet groeien in dit grote gebied, kan het altijd beter. Daarom zal de 500 vroeg of laat in China zelf van de band gaan rollen te Changsha om serieus te kunnen concurreren met bijvoorbeeld Mini.




See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46496116919

How is Red Wine Made? | Wine Folly

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



See how red wine is made with an easy-to-understand infographic.


How is red wine made? Harvest grapes, smash them up and watch as yeast transforms the grape’s sugar into alcohol!






THE BASICS

The basic concept behind winemaking is very simple, but the process can vary greatly depending on who makes the wine and what techniques they prefer to use. Use the visual aid below as a baseline to how all red wines are made!




Part 1: Grow Grapes & Harvest ThemA grape vine begins to produce grapes after its third year. Regardless of the vine’s age, grapes only grow on stalks that are one year old. Because of this, viticulturists prune their vineyards back every year to encourage new growth.





See on winefolly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46496045948

De 10 mooiste stranden van Puglia | Puglia | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Voor de zomer tippen we wel alvast de mooiste stranden in Puglia, de hak van de Italiaanse laars – met de meest poëtische (bij)namen. Van Gargano tot Salento!


Verlangend hebben we naar de witte stranden en de blauwe zee staan kijken. Helaas hadden we geen tijd om op het strand te liggen lezen of om een duik te nemen, maar we komen van de zomer zeker terug om dat meer dan goed te maken! Voor jullie tippen we wel alvast de mooiste stranden in de hak van de Italiaanse laars – met de meest poëtische (bij)namen:




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46491269820

Grillo gedoogt beslist geen regering Bersani

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME (ANP) - De Beweging 5 Sterren (M5S) van blogger Beppe Grillo stemt tegen een regering die de Italiaanse sociaaldemocraat Pier Luigi Bersani zou vormen. Dit heeft de fractievoorzitter van M5S in de Senaat, Vito Crimi, woensdag tegen Bersani gezegd.


Het was al duidelijk dat Grillo volstrekt niets te maken wilde hebben met ‘het establishment’, inclusief de andere politieke partijen, maar Bersani moet gehoopt hebben dat er toch nog over gedoogsteun te praten viel. Op Sicilië gedogen aanhangers van Grillo een sociaaldemocratisch bestuur. Maar Crimi heeft Bersani’s hoop de grond in geboord.


Bersani heeft een linkse meerderheid in de Italiaanse Tweede Kamer, maar kan in de Senaat niet zonder steun van de M5S of de omstreden centrumrechtse leider Silvio Berlusconi.




See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46491165723

"Ik ben een grote zondaar", eerste woorden van Franciscus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



“Ik ben een grote zondaar, maar vertrouwend op de barmhartigheid en het geduld van God, en in het lijden, aanvaard ik (het pausschap, nvdr.).” Dat was het antwoord van kardinaal Jorge Bergoglio op zijn verkiezing tot paus op 13 maart, zo meldt het in het Vaticaan gespecialiseerde persagentschap I-MEDIA.




Het was kardinaal Angelo Comastri, de aartspriester van de Sint-Pietersbasiliek die aan het conclaaf deelnam, die de woorden bekendmaakte in een documentaire van het televisiecentrum van het Vaticaan, die op 2 april op dvd in Italië wordt uitgebracht.




See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46491002991