woensdag 24 april 2013

Panoram Italia - Chef Lidia Bastianich

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Her name is synonymous with Italian culture and cuisine. For the past forty years, Lidia Bastianich has been sharing her love for cooking with people around the world. To her, food is more than just nutrients to our bodies. It is what links us to our past and tells a story about who we are and where we come from. “Food is a profile of your story and the story of your family,” she says.


Beloved chef, best-selling author, restauranteur, and savvy businesswoman, Lidia Bastianich has succeeded in marrying her two loves in life: family and food. For years she has been dishing culinary secrets in several award-winning TV series on the TLN television network.




See on panoramitalia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48789478947

Panoram Italia - Nonna’s Kitchen Online

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Of the many things that older Italian-Canadians leave behind for the next generations, including traditions, namesakes and memories, one thing they often don’t leave behind is written down recipes of your favourite dishes and desserts.


Second and third generation Italian-Canadians suffer from a lack of scrawled measurements and smudged notes that hold the secret recipes of a small Italian village and what made Nonna’s kitchen smell so good. The recipes are by rote, travelling with them from Italy to Montreal or Woodbridge, and measurements are by gesture only.




See on panoramitalia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48789386952

Ruzie om ministersposten Italië barst los

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Luttele uren na de benoeming van Enrico Letta tot informateur is in Italië de ruzie om de bezetting van de ministersposten losgebarsten. Ex-premier Silvio Berlusconi heeft zijn veto uitgesproken tegen de voorgenomen herbenoeming van Annamaria Cancellieri op Binnenlandse Zaken.




De bewindsvrouw van het demissionair zakenkabinet-Monti ligt slecht bij Berlusconi’s PDL omdat zij tal van door die partij geleide gemeentebesturen in Zuid-Italië naar huis heeft gestuurd wegens vermeende banden met de maffia, aldus de krant la Repubblica. Zo zette zij in oktober 2012 het hele college van burgemeester en wethouders van Reggio Calabria af wegens ‘nabijheid met mafiose milieus’.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48788894878

Gucci op expansietour met Richard Ginori - FashionUnited

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het Italiaanse modehuis Gucci gaat uitbreiden. In een persbericht kondigt het bedrijf vandaag de aankoop van de noodlijdende porseleinfabrikant Richard Ginori 1735 aan. De overname maakt onderdeel uit van Gucci’s uitbreidingsplannen in luxe servies.




Het Hof van Florence ging vandaag akkoord met Gucci’s bod van 13 miljoen euro. Het dochterbedrijf van luxeconcern Kering – het voormalige PPR – was de enige bieder. De beheerders van Richard Ginori boden het bedrijf te koop aan om te voorkomen dat het failliet zou gaan. De afgelopen jaren vocht de porseleinfabrikant tevergeefs om zelfstandig te blijven.




See on fashionunited.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48762585067

Napolitano legt eed af als Italiaans president

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse president Giorgio Napolitano, die zaterdag herverkozen werd, heeft maandag officieel de eed afgelegd tijdens een plenaire zitting van het parlement. In zijn toespraak spelde hij de politieke klasse de les.


Napolitano verweet de politici onder meer dat ze de onaangepaste kieswet niet hervormd hebben.




See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48757686428

Lamborghini Gallardo: tijdloze Italiaanse stier

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Deze Lamborghini Gallardo is op de Ferrari 360 na, de best verkochte Italiaanse supercar. In dik tien jaar tijd zijn er ruim 13.000 stuks geproduceerd. Hij is inmiddels ingehaald, maar zeker niet achterhaald. Je vergeet de gedateerdheid op slag, wanneer je de V10 aan het janken maakt.




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48757588488

Nespresso vangt Italiaanse koffiecultuur

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het drinken van koffie speelt een belangrijke rol in het leven van Italianen.


Italië staat dan ook niet voor niets bekend om hun authentieke koffiecultuur die niet alleen sterk persoonsgebonden, maar ook in hoge mate plaatsgebonden is. Iedere Italiaanse regio heeft zijn eigen koffievoorkeuren en koffievariëteiten. Nespresso vangt de koffiecultuur van twee van deze Italiaanse streken in twee nieuwe Limited Editions: Trieste en Napoli. Beide Grand Cru’s weerspiegelen op eigen wijze het koffiegevoel van de betreffende streek. Deze krachtige ristretto’s (25 ml.) zijn vanaf vandaag tijdelijk verkrijgbaar.




See on bastiaanvanschaik.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48757277300

Italië kampt met vechtende partijbaasjes, wantrouwen en gebrek aan toekomstvisie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Met Giorgio Napolitano’s herverkiezing is er tenminste één probleem opgelost: Italië heeft een president. Maar er liggen nog tal van problemen op het hobbelige pad naar een uitweg uit de politieke crisis. Hoe gaat Napolitano die oplossen? Hij lijkt het zelf ook niet goed te weten.




Napolitano moest gisteren zijn tranen bedwingen toen hij verklaarde dat hij op 87-jarige leeftijd een tweede termijn als president aanvaardt uit ‘diepe bezorgdheid over de politieke situatie’. Liever was hij met pensioen gegaan, maar hij had geen andere keus. Het land bevindt zich op een politiek (en economisch) dieptepunt. Geen regering, geen overeenstemming over de toekomstige politieke koers, wantrouwen tussen de politieke partijen, bekvechtende partijbaasjes. Geen wonder dat er maar liefst zes rondes nodig waren om een nieuwe president te verkiezen.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48755258639

Artu Napoli opent Brand Store in ‘thuisstad’ Breda | BredaVandaag.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



BREDA - Het hoofdkantoor van het chique kledingmerk Artu Napoli zat al in Breda, bij toeval eigenlijk. In augustus openen de ondernemers ook een heuse brand store in hun ‘thuisstad’, de tweede merkwinkel in Nederland naast de ‘flagshipstore’ in Rotterdam.




Artu Napoli begin negen jaar geleden met twee enthousiaste ondernemers en een idee. In samenwerking met een Italiaanse producent begonnen ze met een lijn overhemden. Toen de vraag hiernaar groter werd, werden daar knitwear (vesten en truien) en wat luxere producten aan toegevoegd. In 2006 kwam de derde eigenaar erbij en dit team houdt nu nog steeds het merk draaiende.




See on bredavandaag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48755067552

Dag 4/1: Focaccia bakkerij - italissima.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Beleef de reis van Chantal en Gijs door Toscane! Wat Chantal en Gijs gaan doen dat bepalen onze Facebook-fans. Stem mee en maak kans op een weekverblijf in Toscane.


Vandaag stond er focaccia op ons menu. En wat voor focaccia! De allerbeste van Italië. Althans, dat zegt men. Aan ons om te beoordelen of het ook echt zo goed is. Toen we na twintig minuten rijden aankwamen in Chiesanuova zagen we in eerste instantie geen bakker die Giotto heette.




See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48754523417