donderdag 16 mei 2013

De winkel van #Casa #Di #Bella in Den Haag voor al uw #Good...





De winkel van #Casa #Di #Bella in Den Haag voor al uw #Good #Things #From #Italy (bij Casa Di Bella)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50586059513

Safe ways to invest money in overseas property

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Tips on making successful property investments abroad - Investment experts nowadays advise investors to go global with their choice of the financial markets. In this case, the overseas real estate industry is one of the most dynamic as well as lucrative markets in which investors can play with their money.


So, if you’re determined to invest in foreign property, then you’ll have to adjust your investment strategy accordingly.


Study the country – You can’t base your investment decisions simply on the basis of information provided by the local government website.


Get a selling plan – When investing in property abroad, you’ll have to be ready to sell off your properties in the event of an emergency.


Opt for suitable properties – Invest only in those properties that you believe to be the most profitable ones.


Read More Here




See on expat-wealth.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50583864467

SCHIACCIATA con PATATE e PARMIGIANO - Zenzero e Limone

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La schiacciata con patate e parmigiano è un’idea rustica molto ricca di sapore che, di sicuro, piacerà a tutti, anche ai più piccoli.




See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50583357878

Italie2go: Kamperen in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Italië is een favoriet vakantieland onder de kampeerder. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het nog op een acceptabele rij-afstand ligt en aan de andere kant van de Alpen het meeste kans is op goed weer.

Vooral de Noordelijke provinces doen het goed onder de kampeerders die met eigen vervoer en tent gaan. Voor wie het te ver rijden vindt, zijn er allerlei aanbieders van huurtenten of stacaravans in Italië zodat je een vlucht, met bijvoorbeeld één van de goedkopere vluchtmaatschappijen, kunt combineren met een campingvakantie. Voor elk wat wils dus.




See on italie2go.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50576374266

La Cucina Italiana juni: proef Italië | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Proef Italië met 53 zomerse recepten in het juninummer van La Cucina Italiana.




Gevulde piadine en bresaola met grapefruit, geurige pizza met baarsfilet en wilde kruiden en een voorproefje uit het nieuwe Italiaanse kookboek Pasta Artigiana.




See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50576295207

Surf in Tuscany

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



I know, Tuscany is not California, but this doesn’t mean there are no possibilities to surf in Tuscany! Here you can find a lot of surfers along the coast looking for the perfect wave! Indeed, Versilia is the capital of surfing in Italy, since the high frequency of big waves and the winds of Libeccio and Maestrale practically guarantee constant surfing, perfect for surfers of all levels. Some places where you can surf:


Pontile – Forte dei Marmi


Lido Di Camaiore


Darsena – Viareggio


Il Sale – Livorno


Perelli – Piombino


Read More




See on turismo.intoscana.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50575794348

Italiaanse Vignola kersen 10 dagen later

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De raad van bestuur van het fruitconsortium van het merk Vignola kwam deze maand bij elkaar om het seizoen voor kersen en pruimen te bespreken. Alle leden van de keten, producenten coöperaties en handelaren waren aanwezig. Het jaar is niet heel goed begonnen in Italië omdat de bestuiving niet effectief was en daardoor de zetting niet tevredenstellend. Hierdoor is het kersenseizoen 10 dagen later dan anders en worden er minder volumes verwacht. Dit vertelde de voorzitter van het Consortium, Andrea Bernardi.




See on agf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50567487783

Film Sylvia Hoeks wint Italiaanse prijzen op het Festival van Milaan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De film Het meisje en de dood met actrice Sylvia Hoeks in de hoofdrol heeft op het Festival van Milaan twee prijzen in de wacht gesleept. Het drama werd bekroond voor beste camerawerk en beste production design, zo maakte een woordvoerder van de producent woensdag bekend.




See on parool.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50560730704

OOOOhhhh ramp…. (In de buurt) - Agriturismo Verdita

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Volledig tot onze verrassing is sinds maandag ‘onze’ bar gesloten, de eigenaar wil ernstige verbouwingswerken uitvoeren zowel aan de bar als aan het volledige gebouw en de uitbaatster Claudia zocht dan maar andere oorden op….


Waar moet ik nu mijn dagelijkse latte macchiato halen? En waar moet mijn hond stukjes pizza eten? En waar kan de noodzakelijke verfrissing gedronken worden wanneer onze gasten de 10 kilometer wandeling starten aan onze agriturismo? En waar moet ik naar het voetbal kijken? En mijn krant lezen? En boterkoeken eten? En ravioli……?




See on verdita.blogse.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50560614138

Kookworkshop Italiaanse vegetarische keuken - DeStadAmersfoort.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Zaterdag 25 mei geeft Ingrid Geel Nilsson een kookworkshop Italiaanse vegetarische keuken bij Sansjulienne.com.




See on destadamersfoort.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50559895067

Een rijtjeshuis in Toscane - Zwagers en zwijnen - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Mijn zoon kwam gisteravond, láng na zonsondergang, binnenzetten. Hij was ‘even’ wezen lunchen en huiswerk maken bij een klasgenoot die een eenzaam huis een paar heuvels verderop bewoont in gezelschap van zijn ouders en wat loslopend gedierte. Zij blij met wat aanloop, mijn kind verguld met een dagje dat ietwat meer ongenaakbare wildheid tentoonspreidde dan zijn gemiddelde rijtjeshuismiddagen. Want de lunch sleepte na in uren buiten in het woud struinen en daarna, vooruit, ook nog maar even blijven voor het avondeten. Wat hij had gegeten? ‘Oh, hert. In plakjes. En, oja, wild zwijn, in stukken. Enfunghi porcini – eekhoorntjesbrood. Gewoon. Je weet wel, mam.’




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50559749577

Een Italiaans onthaal | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Dankzij het recept van Oil & Vinegar voor tagliolini met artisjok, paprika, salami, olijven en rucola werd ik in Amsterdam op zijn Italiaans onthaald.


Ook – of vooral – als ik niet in Italië ben, omring ik me graag met zoveel mogelijk Italiaanse ingrediënten. Een lekkere cappuccino om de dag mee te beginnen, Italiaanse muziek onder de douche, de koppen van de Italiaanse kranten online en zelfs fietsen als een toerist (dat wil zeggen: ik stop meestal netjes voor rood, hetgeen de meeste Amsterdammers niet alleen verbaast maar vooral ergert).


Dat gaat de hele dag zo door, van een lekkere salade bij de lunch tot een simpele pasta of een romige risotto met een sterke espresso na. Ook qua werk valt er genoeg Italiaans te ondernemen, te praten en te delen. Kortom, ook in Amsterdam adem ik Italië.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50558440698

Vanille-ijs met olijfolie | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De olijfolie is genoemd naar de Sabijnse heuvels (colline) in de buurt van Rome. Hier ligt het San Mauro domein, waar de beste olijven van heel Italië groeien.


De Colline di San Mauro, zoals de olijfolie zo mooi heet, stelde zeker niet teleur. Sterker nog, het is misschien wel de lekkerste olijfolie die ik afgelopen maanden proefde (en geloof me, dat waren er heel wat!). De olijfolie is genoemd naar de Sabijnse heuvels (colline) in de buurt van Rome. Hier ligt het San Mauro domein, waar de beste olijven van heel Italië groeien als je deze olijfolie mag geloven.


De olijfolie is gemaakt van een mix van carboncella-, frantoio-, leccino- en pendolino-olijven. Carboncella is een echt Italiaanse olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. De carboncella-olijven zorgen voor een krachtige olijfolie, die in combinatie met de leccino- en frantoio-olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert met tonen van pijnboompit en artisjok.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50558313661

Minister Italië wil provincies afschaffen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME (ANP) - De Italiaanse minister voor Regionale Zaken, Graziano Delrio, wil nog dit jaar meer dan 100 provincies afschaffen. Dat maakte de christendemocratische bewindsman dinsdag bekend in de Senaat, aldus Italiaanse media.


De taken van de afgeschafte provincies moeten worden overgeheveld naar de 20 regio’s en de 8092 gemeentes. Italië, dat gebukt gaat onder een enorme staatsschuld, moet bezuinigen en er wordt al jaren geklaagd over te veel bestuurslagen. Ook zou er bij veel banen bij de overheid slechts sprake zijn van werkverschaffing, een soort vriendendienst van politici aan hun kiezers.




See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50558072470

Le Marche e il Progetto "Adristorical Lands"

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Come specificato qui l’“Adristorical Lands” possiede l’obiettivo di identificare l’Adriatico come un’unica destinazione turistica attraverso una forte azione di promozione culturale di sette Paesi. Albania, Bosnia-Erzegovina, Croazia, Italia, Montenegro, Slovenia, cooperano per valorizzare le singole identità locali e le comuni origini e tradizioni storico artistiche. Valorizzare le eccellenze turistiche minori (borghi storici, città murate, castelli e siti culturali) dei territori coinvolti e alla loro tutela, creando gli “Itinerari turistici dell’Adriatico” con una logica di sistema comune tra differenti Stati orientata a flussi turistici di tutto il mondo.

In particolare la Regione Marche, ha tra gli obiettivi la valorizzazione dei circuiti “I borghi più belli d’Italia” e i paesi “Bandiera arancione”. Sempre per le attività previste nelle Marche, l’inedito itinerario denominato “Case d’Artista” (da Raffaello, a Lorenzo Lotto, Gioacchino Rossini, Giacomo Leopardi, Osvaldo Licini, fino ai contemporanei Eliseo Mattiacci e Paolo Icaro), analizzato e progettato dalla Associazione Le Marche Segrete.

Inoltre tra le iniziative della Regione Marche assieme alle Marche Segrete una mostra fotografica di Sergio Ramazzotti, Renato Gatta e Ignacio Maria Coccia per i Borghi Storici e di Gianni Ummarino per Le Case d’Artista che sarà presentata nell’aprile 2013 ed a Londra nel novembre 2013 nella Europe House, sede della Comunità Europea nel distretto centrale di Westminster.




See on adristorical-lands.eu

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50524066155