woensdag 22 mei 2013

Costa Concordia Captain To Face Trial For Manslaughter

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME, May 22 (Reuters) - The captain of the cruise ship Costa Concordia, which capsized off Italy’s west coast last year killing 32 people, will face trial for manslaughter as well as other charges, an Italian judge ruled on Wednesday.


The giant Costa Concordia flipped on its side outside the Tuscan port of Giglio in January last year after it struck rocks during a manoeuvre that brought it too close to the shore.


The accident triggered a chaotic night-time evacuation of more than 4,000 passengers and crew from the 290-metre-long ship (951-ft), which still rests on a rock shelf outside the port.


Captain Francesco Schettino left the ship before all the ship’s crew and passengers had been taken ashore.


A judge in the Tuscan city of Grosseto ordered Schettino to be tried for multiple manslaughter, abandoning ship and other charges, with the first hearing set for July 9, Schettino’s lawyer Francesco Pepe told Reuters.




See on huffingtonpost.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51085852779

Broodje ijs? - italissima.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Hier in Nederland krijg je je bolletje ijs op een oubliehoorn of in een bekertje. Op Sicilië serveren ze ijs heel anders. Brioche con gelato, oftewel broodje ijs, is een typisch Siciliaanse specialiteit.




Het is wel even wennen, zo’n broodje met koud ijs. De eerste keer dat ik het at, was in 2003. Ik was op vakantie in Taormina en bestelde een ijsje. ‘Op een broodje?’, vroeg de Italiaanse ijsverkoper. ‘Nee, op een hoorntje’. Ik dacht: waar heeft die man het over?




See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51071421353

Basejumper overleeft doodsmak van 300 meter aan het Gardameer in Italië.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De 25-jarige Matthew Gough heeft een sprong van een klif overleefd, nadat zijn parachute achterstevoren opende en verstrikt raakte. Met een snelheid van zestig kilometer per uur stortte Gough naar beneden.




Cough was een wereldreis aan het maken en besloot een sprong uit te voeren aan het Gardameer in Italië. Bij zijn vorige 180 sprongen ging alles goed. Maar dit keer opende zijn parachute achterstevoren.


Gough kwam er uiteindelijk met zware verwondingen van af. Gough over zijn sprong: “Ik was goed voorbereid. De weersomstandigheden waren prima. Het komt eigenlijk neer op gewoon pech. Maar ik heb ook extreem veel geluk gehad. Ik ken niemand die zo’n val overleeft.”


Met zijn ‘headcam’ heeft Gough zijn wonderlijke val gefilmd.






See on rtl.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51070181706

Used ILLY Coffeecans Upcycling Project (bij Italian...





Used ILLY Coffeecans Upcycling Project (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51056413979

Waar doen Italianen hun boodschappen?

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In het afgelopen decennium was er in Italië een zichtbare verschuiving in de retailmarkt: steeds meer mensen deden hun boodschappen in supermarkten in plaats van bij buurtwinkels en kleine middenstanders. In 10 jaar tijd is het aandeel van supermarkten gestegen van 26 naar 35%, terwijl dat van kleinere winkels daalde van 36 naar 23%. Volgens gegevens van GFK Italia komt dit onder meer door de economische crisis, die grote discounters in de kaart speelt.




In termen van volume (zie bovenstaande tabel), wordt het overwicht van moderne distributiekanalen met 57% bevestigd (hypermarkten, supermarkten, discounters en kleine winkels) door een alsmaar stijgende trend sinds 2003 (+0,9% ten opzichte van vorig jaar), hoewel veel grote retailers een verslechtering aangaven van de winstmarges op groenten en fruit.


In termen van waarde is de trend vergelijkbaar met verschillende percentages: 61% voor de moderne distributie, 21% voor straatverkopers, 16% voor gespecialiseerde detailhandelaren, enz. In de onderstaande tabel worden de aankopen in de detailhandel in groenten en fruit gerangschikt volgens marketingkanalen afhankelijk van de waarde (in 1.000 euro).






See on agf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51053235774

Berlusconi-partij wil lagere straffen maffia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De straffen voor medewerking aan de maffia moeten worden verlaagd. Dit staat in een wetsvoorstel dat de partij PDL van ex-premier Silvio Berlusconi dinsdag heeft ingediend in de Italiaanse Senaat.


In de Italiaanse media wordt het wetsontwerp al ‘Salva-Dell’Utri’ (Red Dell’Utri) genoemd. Die vriend van Berlusconi is door het gerechtshof in Palermo veroordeeld tot 7 jaar cel wegens ‘medewerking van buiten met een maffiose vereniging’. Volgens de rechters heeft hij meer dan 30 jaar banden onderhouden met kopstukken van de maffia, mede om de belangen van de zakenman Berlusconi te behartigen. De zaak ligt nu voor cassatie bij de Hoge Raad.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51052773028

Overstromingen door zware regenval Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Noord-Italië wordt na zware regenval geteisterd door overstromingen. In de plaats Lavagno, niet ver van Verona, werd in een volgelopen parkeergarage het lijk van een man gevonden, meldden Italiaanse media.


De autoriteiten hebben langs de oevers van de rivier de Po een permanente bewaking ingesteld. In Vicenza bleven de scholen wegens de zware regenval dicht en in het Aostadal, in het noordwesten, is een straat wegens een aardverschuiving afgesloten.




See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51052308306

Italy is calling: Arrivederci Le Marche

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



There are a few British that have discovered Le Marche but this is what Tuscany was like before being invaded by rich people looking to restore farmhouses. I’ve seen old dilapidated farmhouses all across the countryside just waiting for a new owner.




See on tobyandchamp.blogspot.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51050595638