maandag 3 maart 2014

Antieke stad Pompeï brokkelt verder af

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Dit weekeinde zijn opnieuw delen van de antieke stad Pompeï ingestort die vlakbij Napels is opgegraven. Getroffen zijn een Venustempel en een muur in een necropolis (dodenstad). Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA vandaag gemeld.






Van de tempel van Venus, die reeds gesloten was voor het publiek, vielen verschillende stenen. Zondag raakte bekend dat ook een deel van de meterslange muur rond de necropolis van Porta Nocera is ingestort. Dat gebied werd zondag afgesloten voor de toeristen, de rest van de historische site bleef open.



Minister van Cultuur Dario Franceschini heeft voor dinsdag een spoedvergadering belegd. Sinds 2010 zijn al een tiental gebouwen in Pompeii beschadigd. De site is door de Unesco beschermd als werelderfgoed. Cultuurliefhebbers zijn bezorgd over de toekomst van dit erfgoed, er zijn immers geruchten dat Europees geld voor restauratie verdwijnt in de zakken van de maffia.



Italië heeft een uitzonderlijk groot aantal monumenten en ander cultureel erfgoed, maar er wordt mede door geldgebrek te weinig gedaan aan onderhoud. De Romeinse stad Pompeï werd in 79 met as bedekt bij een uitbarsting van de vulcaan Vesuvius.






See on hln.be

via Tumblr http://bit.ly/1pTHgPE