maandag 24 maart 2014

Italiaan in de polder

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Er zijn nog boerderijen in ons land waar je je kinderen mee naar toe kunt nemen, waar de dieren niet zielig zijn en de mest lekker ruikt, waar planten groeien zonder gif en je welkom bent om rond te neuzen. In dit Jaar van de Boerderij een zomerserie: bezoeken aan boerderijen die iets speciaals te bieden hebben voor de consument. Deel 5: De Lotto Ruigrok.Er ligt een stukje Italië op een half uurtje fietsen van ons huis, ontdekken we tot onze vreugde: in Berkel en Rodenrijs, langs de lange Noordeindseweg. Hier, in een boerderij uit 1795, boert Alfredo de Lotto, samen met zijn vriend.Op zaterdag staat hij om vier uur op om boerenbrood te bakken, de andere dagen maakt hij geroosterde aubergine en courgette, verse pesto en andere Italiaanse delicatessen, te koop in de boerderijwinkel vol heiligenbeeldjes en waxinelichtjes. Medewerksters draaien sneeuwvlokjes, bolletjes geitenkaas in olie. Op afspraak kookt Alfredo Italiaanse maaltijden met vele gangen, volgens ouderwets recept op houtfornuizen, die hij voorzet aan groepen gasten in zijn eetschuur.


Good Things From Italy's insight:


Voor meer informatie en contact met Alfredo De Lotto: http://bit.ly/dU8LWY






See on trouw.nl

via Tumblr http://bit.ly/1fboxr5