dinsdag 8 april 2014

Italiaanse cocktails, apertiefs, en dranken uit Italie.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Sgroppino, een cocktail van citroenijs, wodka en proseccoDit drankje gaat het helemaal maken deze zomer, let op onze woorden. We waren de eersten die over de Spritz Aperol schreven en daarna maakten we iedereen enthousiast voor Hugo. Onze nieuwste ontdekking in het zonnige Italie is de Sgroppino met echte Italiaanse citroenen en het wordt vast een groot succes. De verhouding van de wodko tot de Prosecco is zoiets als 1 op 7, maar je kan best wat experimenteren natuurlijk. Per glas 1 bolletje ijs gebruiken. Gebruik geen blender of mixer, de Prosecco kan daar echt niet tegen. Direct opdienen, want als je het even laat staan gaat de sorbet boven drijven en is het effect weg.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1qiEnFp