woensdag 4 juni 2014

Beste pizza's van Brabant komen uit Someren

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



In het weekend van 23 tot en met 25 mei is tijdens het jaarlijkse Italië evenement bij kasteel De Haar in Haarzuilens het eerste Nederlandse kampioenschap pizza bakken gehouden.Zoals een echte Italiaanse pizza bereid dient te worden, mocht er alleen gebakken worden in een houtgestookte oven. De opdracht was de klassieker aller pizza’s te maken, de pizza Margherita, waarbij gekeken werd naar de juiste verhouding en kwaliteit van bodem, saus en kaas alsmede techniek en bereidingswijze.Na een eerste wedstrijddag op vrijdag 30 mei, was het op zaterdag 31 mei de beurt aan Laurens van Eijk uit Someren om zich te meten met de top van pizza bakkend Nederland.In een spannende halve finale van hoog niveau met een overwegend uit Italianen bestaand deelnemersveld, wist hij zich net niet te plaatsen voor de finale van zondag 1 juni. De finale, wat een geheel Italiaans onderonsje werd, werd uiteindelijk gewonnen door Ciro Cuciniello uit Amsterdam, die zich mocht bekronen tot beste pizzaiolo van Nederland 2014.Een ervaring rijker en met een resultaat om trots op te mogen zijn, hoopt Van Eijk volgend jaar een nieuwe gooi te doen naar een finaleplaats.

See on siris.nl




via Tumblr http://bit.ly/S8ymAA