woensdag 9 juli 2014

Culinair reiswoordenboek verklaart Italiaanse menukaart | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ja, spaghetti, lasagne of pommodoro zijn woorden die u kent op de Italiaanse menukaart, maar weet u ook wat crescione is, parozzo of sarpa?Ja, spaghetti, lasagne of pomodoro zijn woorden die de meesten van u herkennen op de Italiaanse menukaart en ook bij bistecca kunnen we ons een voorstelling maken, alhoewel die vaak niet zo ‘uitgekleed’ als in Nederland op je bord komt.Maar weet u wat crescione is, parozzo of sarpa? Zelfs de meest doorgewinterde Italiëganger komt onbekende gerechten en ingrediënten tegen. Dat maakt eten in Italië ook altijd zo spannend. In ieder dorp, provincie en regio weer andere heerlijke gerechten op de kaart. Of misschien wel dezelfde gerechten maar net weer anders bereid. Met discussiëren over eten kunnen Italianen dagen vullen.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1rTanFa