zaterdag 20 december 2014

D'Antuono - Italiaanse Producten - Prodotti Italiani

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Tien jaar geleden was Giovanni d’Antuono klaar met pizza’s bakken. Hij verliet het Haarlemse familierestaurant Napoli en trok naar de hoofdstad om zijn droom te verwezenlijken: een Italiaans specialiteitenrestaurant. Geen pizza’s, maar Italiaans zoals de Italianen dat eten. Een grote stap in die tijd. “De hele familie verklaarde hem voor gek”, vertelt neef Gerardo. “Ze dachten dat het een fiasco zou worden, dat Nederlanders er niet klaar voor waren.” Ze kregen allemaal ongelijk. d’Antica in de Reguliersdwarsstraat was met de hulp van Gioavanni’s vrouw Angela en zoon Carmine (Cami) vanaf dag één een daverend succes. Zakenmensen, toeristen, voetballers en wereldsterren prikten hun vork in vitello tonnato, spaghetti vongole en dorade met zeezoutkorst. “I’ve never felt this much at home in a restaurant,” zei George Clooney afgelopen mei nog tegen Angela toen hij er drie dagen op rij kwam eten tijdens de opnamen van Ocean’s Twelve.

See on winkel.bol.com




via Tumblr http://bit.ly/1ApD67F