zaterdag 8 maart 2014

Justitie Italië rolt 'maffia-bank' op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De politie heeft dinsdag in Lombardije en andere Italiaanse regio’s zeker 33 ondernemers aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een ‘schaduwbank’ die door de maffia werd gerund. De ‘Ndrangheta, de Calabrese tak van de georganiseerde misdaad, hielp bedrijven belasting te ontduiken. Geld werd witgewassen en in legale bedrijven geïnvesteerd.

See on telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ee4OGu

Nimrod Katyusha is een vierkante Ferrari 458 Italia - Autoblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Why, Nimrod, God why?!Gefeliciteerd Nimrod, je bent er in geslaagd een Ferrari 458 op zijn voorganger, de F430, te doen lijken. En dat terwijl hij eigenlijk voor een FXX door moet gaan.Nimrod is the new kid on the block in tuningland, gebaseerd in Hongarije. Aan het roer staat Bader Al Roudhan, een zakenman uit Koeweit, die heeft besloten zijn droom na te jagen: helemaal Bad(e)r gaan op performance cars. Deze Kayusha is het startschot, maar we gaan ongetwijfeld nog veel van zijn fantastische bedrijf horen.Meer weten we voorlopig niet van deze startup, dus u zult het met de feauteaux moeten doen.

See on autoblog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ee4J5G

Bottelli Multi-voorzitter Italië - Vastgoedmarkt.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Multi Corporation heeft Paolo Bottelli aangesteld als voorzitter van zijn Italiaanse vastgoedtak. Bottelli, oprichter en CEO van Kryalos Asset Management, was hiervoor CEO van asset manager Prelios.Bottelli zegt met zijn Italiaanse team te zullen bijdragen aan de groei van het Europese winkelplatform van Multi, volgens hem een van de meest innovatie winkelontwikkelaars van Europa. Jaap Blokhuis, zeer binnenkort CEO van Multi, looft de brede ervaring van de Italiaan. Hij stelt dat Bottelli toetreedt tot Multi op een moment van ‘opwindende groeikansen in Europa en in het bijzonder Italië’. Multi-eigenaar Blackstone heeft de laatste twaalf maanden zes winkelobjecten gekocht met een waarde van ruim 400 miljoen euro.

See on vastgoedmarkt.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ee4IPi

Paus stelt tuinen zomerverblijf open voor publiek - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het Italiaanse stadje Castel Gandolfo heeft er een nieuwe trekpleister bij: Paus Franciscus stelt voortaan de tuinen van het pauselijke zomerverblijf, goed voor 55 hectare groen, open voor het publiek.Castel Gandolfo bevindt zich op zo’n dertig kilometer ten zuidoosten van Rome en is sinds de 17de eeuw de vaste verblijfplaats voor de pausen die tijdens de zomermaanden de hitte in Rome willen inruilen.

See on m.standaard.be




via Tumblr http://bit.ly/NKZKmE

Ga mee dit voorjaar naar de Dolomieten

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Afgelopen jaar heeft Autovisie in samenwerking met Dolf Dekking Driving events een lezersreis naar de Italiaanse Dolomieten georganiseerd. Dit was een zeer geslaagde editie en de vraag om herhaling was groot. Daarom hebben we besloten om dit voorjaar opnieuw naar dit prachtige gebied te gaan.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ee4LdQ

Op de camping aan het Gardameer - Columbusmagazine

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



ColumbusmagazineOp de camping aan het GardameerColumbusmagazineInmiddels ben ik een aantal keer naar Italië op vakantie geweest. Het Gardameer is een geliefde plek waar ik graag mijn vakantie doorbreng.

See on columbusmagazine.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ee4KXm

Ivo Niehe met TV Show op bezoek bij modekoning Valentino | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In de TROS TV SHOW van zondag 9 maart is Ivo Niehe thuis bij modekoning Valentino (uw weet wel, van de jurk van Maxima) in Londen.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hVo5Ax

La Festa della Donna is de dag van de vrouw in Italië | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Veel dingen klinken simpelweg beter in het Italiaans. Neem een dag als vandaag, 8 maart, die wij Internationale vrouwendag noemen. In Italië is het vandaag La Festa della Donna, dat klinkt toch een stuk eleganter vindt u niet? Het is ook een dag die veel meer aandacht krijgt dan in Nederland. Critici menen dat het zelfs te vercommercialiseerd is. Maar net als in heel de wereld staat ook in Italië vandaag de vrouw centraal.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hVo3sF

http://flip.it/Kdmu0

http://flip.it/Kdmu0:

via Tumblr http://bit.ly/1k2A3ck

Locanda Sant’Andrea hotel, Sardinia: reviewtelegraph.co.uk With...






Locanda Sant’Andrea hotel, Sardinia: review

telegraph.co.uk


With all the pam­per­ing you’d expect of the Costa Smer­al­da, but with­out the high-falutin’ airs or the silly prices, this small hotel is in a sequestered vil­lage a few min­utes’ drive from five-star beach­es.


Tran­quil­li­ty is assured at th…





via Tumblr http://bit.ly/1ilW1d9

Venice budget hotels: The Fab Fivetelegraph.co.uk






Venice budget hotels: The Fab Five

telegraph.co.uk





via Tumblr http://bit.ly/1ilW1d3

Management ontkent Schumacher-nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport meldde vrijdagmorgen dat Michael Schumacher zelfstandig zou ademen, maar het management van de Duitse Formule 1-legende was er razendsnel bij om dat bericht tegen te spreken.”Michael zit nog altijd in het ontwakingsproces. Zijn situatie is onveranderd. Alles informatie die niet van zijn artsen of zijn managment komt, moet als onjuist worden gezien”, aldus een statement van Schumachers management.Schumacher ligt sinds 29 december in een coma na een ernstig ski-ongeval. Sinds eind januari wordt geprobeerd de Duitser er uit te halen.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1k2A2Fk

'Silvio Berlusconi is van plan AC Milan te verkopen'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Silvio Berlusconi wil af van de Italiaanse voetbalclub AC Milan. De oud-premier van Italië en eigenaar van de club zou de van oorsprong Amerikaanse investeringsmaatschappij Lazard Ltd. hebben ingeschakeld om de club bij potentiële kopers aan te bieden.

See on elsevier.nl




via Tumblr http://bit.ly/1k2A1kP

Bondscoach Italië maakt zich zorgen over fitheid spelers - soccernews.nl Mobiel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Cesare Prandelli vindt dat de spelers van Italië op dit moment vooral op fitheid te kort komen. Dit vertelde de bezorgde keuzeheer na afloop van het oefenduel met Spanje (1-0 nederlaag, red). Daardoor weet hij niet of zijn ploeg er goed voor staat, maar de coach gaat met name aan de fitheid van zijn spelers werken.

See on m.soccernews.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ilW34H

Italië plant Disneyland voor foodies

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



"Het leven is te kort om niet lekker te eten en drinken", dat is het motto van ‘Eataly’. De populaire restaurantketen, die de slow food cultuur hoog in het vaandel draagt, wil het beste wat Italië te bieden heeft samenbrengen in een gloednieuw culinair themapark dat zal verrijzen in Bologna. Een Disneyland voor foodies als het ware. De Italiaanse stad heeft voor ‘Fico Eataly World’ 86.000 vierkante meter grond beschikbaar gesteld. De attracties zullen dit keer niet het hart van adrenalinejunkies doen sneller kloppen maar dat van slow food adepten des te meer. In dit themapark is er namelijk geen plaats voor achtbanen. Restaurants, supermarkten en food labs bieden bezoekers een culinaire reis doorheen Italië aan. De opening is voorzien voor november 2015. Het moet de economie en het toerisme in de regio een boost geven.

See on hln.be




via Tumblr http://bit.ly/1ilW0pu

Italiaanse restaurant tijdens de restaurantweek t/m 23/3 | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Een overzicht van alle Italiaanse restaurants die meedoen aan de restaurantweek 7 tot en met 23 maart 2014De eerste originele Restaurantweek van het jaar begint vandaag en duurt tot 23 maart. Net als voorgaande edities zochten we weer de Italiaanse restaurants die meedoen. Zo eten we toch waar we van dromen en betalen we geen Hollandse cent te veel!

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ilVZSC

Accadde oggi – 8 marzo

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Oggi undici anni fa le Ferrari monopolizzavano la prima fila del GP d’Australia a Melbourne. Ad ottenere la pole position, sulla vecchia F2002, era stato Michael Schumacher che precedeva di 245 millesimi il compagno Rubens Barrichello e di quasi un secondo la Williams di Juan Pablo Montoya. Il quarto in griglia, Heinz-Harald Frentzen con la Sauber, era già ad oltre un secondo di distacco.In gara le condizioni meteo rimescolano le carte e i piloti Ferrari non sono immuni da errori. Schumacher sbatte contro un muretto danneggiando la vettura e alla fine chiude quarto, a meno di tre decimi dalla McLaren di Kimi Raikkonen e a meno di dieci secondi dal vincitore David Coulthard con l’altra vettura del team inglese.La gara di Rubens Barrichello invece non dura nemmeno dieci minuti visto che il brasiliano finisce in testacoda mentre occupa la seconda posizione. Si interrompe così la striscia di podi consecutivi che andava avanti dal settembre del 1999.

See on formula1.ferrari.com




via Tumblr http://bit.ly/1k2zYpb