zaterdag 22 maart 2014

Andrea Bocelli Ties the Knot

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



The much-beloved tenor got married on Friday to his companion of 12 years, Veronica BertiItalian singer Andrea Bocelli has tied the knot. The much-beloved tenor got married on Friday to his companion of 12 years, Veronica Berti.The wedding day, March 21, besides coinciding with the first day of spring, also marked the second birthday of their daughter, Virginia, who was at the altar with them.The small and intimate ceremony was held at the Sanctuary of Montenero, in the hills surrounding Livorno, and was attended by family members and a handful of friends, around 60 in all, including some members of the Church.The sanctuary is a historical place devoted to prayer and meditation run by the Vallombrosani monks. There was no official announcement regarding the wedding. After the ceremony, the couple celebrated with their family and friends at their house. Bocelli has described his relationship with Berti as a “meeting of souls.”The singer is to receive a lifetime achievement honor at the 2014 Billboard Latin Music Awards next month in Miami, where he is also scheduled to perform.

See on italymagazine.com




via Tumblr http://bit.ly/1oJYw8q

Cursus Vakantie-italiaans mei/juni 2014 - Jean Hermens, Culitalia

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



In het voorjaar van 2014 organiseren wij in samenwerking met Annelies Hazebroek van IPLI weer een kortdurende vakantiecursus van 7 x 1 uur om aan de Italiaanse taal te “ruiken”. Wanneer u in de zomer Italië bezoekt kent u een aantal elementaire zaken.Hierbij valt te denken aan iets bestellen in een restaurant, wegwijs worden in het hotel of pension, de weg vragen, boodschappen doen etc.Ingewikkelde grammatica zal achterwege blijven, maar wel wordt aandacht besteed aan de vervoegingen van de meest voorkomende werkwoorden, de lidwoorden, de meervouden. Tevens wordt een aantal basistechnieken geleerd om toch uw woordje te kunnen doen.De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1 uur.Hij zal gehouden worden in onze sala da pranzo (de eetkamer) in de Lindenlaan.

See on culitalia.nl




via Tumblr http://bit.ly/1pkGFDv

BrowsingRome: Enjoying a lovely Sunday stroll...






BrowsingRome: Enjoying a lovely Sunday stroll …

twitter.com


Enjoy­ing a love­ly Sun­day stroll in the cen­ter #Rome http://bit.ly/1gbivuM





via Tumblr http://bit.ly/1f1YbYh

Nun Rocks It On Italy's 'The Voice' And No One Can Believe It

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Sister sister! You’ve never seen a nun shut it down like this one.The judges of singing competition “The Voice of Italy” couldn’t believe their ears when they heard Sister Cristina Scuccia belting out Alicia Keys’ “No One,” but they were in for a greater shock when they saw what Scuccia looked like.

See on m.huffpost.com




via Tumblr http://bit.ly/1gbitTF

FAI Spring Days: 750 Cultural Sites Open for Free

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



750 cultural sites throughout Italy will be open to the public for free this weekend, in celebration of FAI Spring Days (22-23 March). FAI stands for Fondo per l’Ambiente Italiano (Italian Environment Fund), an organization that helps preserve and maintain Italy’s national heritage and cultural assets. The locations, many of which are generally closed to the public, include public parks, monuments, churches, palaces, castles, villas and gardens.

See on italymagazine.com




via Tumblr http://bit.ly/1jktxwg

Torta della vicina - La rubrica di Buonissimo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La torta della vicina, una simpatica preparazione che ci restituirà una torta davvero grandissima!Tantissimi sono i tipi di farina attualmente disponibili in commercio, come quella di il mais, di riso, di segale e di miglio, ma anche da non cereali, come la farina di grano saraceno, ottima per la preparazione dei pizzoccheri, una specialità della Valtellina, e della polenta taragna …

See on buonissimo.org




via Tumblr http://bit.ly/1dawLnO

Valentino Rossi niet onder de indruk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het is het meest besproken onderwerp van de dag, dat veel fans niet te spreken zijn over de Formule 1 in haar huidige vorm. Met name het geluid en de beperking op de brandstof wordt veelal over gediscussieerd.

See on formule1nieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/OHiPqt

Vialora | Ontdek het echte Italiaanse leven in een agriturismo

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Toscane is dé regio bij uitstek om te verblijven in een mooie agriturismo. Een agriturismo is een vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf waar bijvoorbeeld wijn, olijfolie of kaas wordt geproduceerd. Een sfeervol verblijf met vakantiewoningen en een zwembad.De perfecte locatie om het echte Italiaanse leven te ontdekken!• Landelijk gelegen• Kleinschalig en persoonlijk• Productie en proeverijen van locale productenZiet u zichzelf al zitten tussen de wijnvelden en olijfboomgaarden? Bent u nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat op een wijnbedrijf? Of schuift u liever aan in de keuken waar ‘La Mamma’ druk in de weer is met verse pasta en groente voor de maaltijd. Dan is een vakantie in een agriturismo echt iets voor u.

See on vialora.nl




via Tumblr http://bit.ly/OHiOme

Vandalisme in Pompeii aan banden | Spitsnieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaanse ministerie van Cultuur gaat maatregelen treffen tegen het toenemend aantal gevallen van vandalisme en diefstal in de historische plaats Pompeii. Zo komen er meer toezichthouders, een betere verlichting en nieuwe bewakingscamera’s.Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen de archeologische plek, die bij een vulkaanuitbarsting in 79 onder een laag as werd bedolven en zo eeuwen lang goed geconserveerd bleef. Maar dat begint zijn weerslag te krijgen op de vondsten. Eerder deze week kwam naar buiten dat er een kleine fresco van de godin van de jacht Artemis uit het Huis van Neptunus in Pompeii werd gestolen. Vandaag stortte een stuk muur van een antieke woning in elkaar.De site is door de Unesco beschermd als werelderfgoed. Cultuurliefhebbers zijn echter bezorgd over de toekomst van dit erfgoed, na geruchten dat Europees geld voor restauratie verdwijnt in de zakken van de maffia.

See on m.spitsnieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/OHiO5T

Nooit meer de échte tiramisu

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Wie trek heeft in een bordje échte tiramisu is net te laat met bestellen. De uitvinder van het beroemde Italiaanse dessert heeft namelijk eind maart zijn restaurant gesloten. Le Beccherie vlakbij Venetië trok te weinig locals en toeristen om nog winstgevend te kunnen zijn.TiramisuHet is een enorme klap voor eigenaar Carlo Campeol (60), wiens grootouders de tiramisu voor het eerst serveerden. De economische crisis heeft keihard toegeslagen in de Italiaanse streek waar zijn restaurant is gevestigd. In september 2013 probeerde Carlo bij de Europese Unie een speciale status af te dingen. A la Franse champagne moest tiramisu in één adem genoemd worden met de stad en het restaurant.

See on anwb.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hSbegU

Italiaans in beeld – Trucco

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Je bent op vakantie in Italië en wil gezellig een avondje op stap. Heerlijk flaneren, een lekkere Aperol Spritz drinken en dansen met je voeten in het zand. Maar… dan ben je al je make-up vergeten. Help!

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hSbb51

Agricolo in Vendita, via Castelletto - Breganze

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed




Vedi tutti i dettagli dell’annuncio su Immobiliare.it: http://bit.ly/1hSbb4R Descrizione annuncio: BREGAN…

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1hSbc8P

Sardinië nieuwe bestemming bij Topic Travel - Reisgraag.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Dit seizoen heeft Topic Travel een nieuwe bestemming, namelijk het mooie Sardinië. Er zijn bijna 50 vakantiehuizen te vinden op het eiland.Sardinië is dit seizoen een nieuwe bestemming bij Topic Travel. De bijzondere Italiaanse sfeer in de historische plaatsjes en de mooie stranden zijn nu ook voor de klanten van Topic Travel te boeken.De vakantiehuizen zijn allemaal centraal gelegen en de dorpjes in de omgeving zijn goed bereikbaar vanuit het vakantiehuis. Ook zijn er leuke bezienswaardigheden in de buurt te vinden. In totaal zijn er 49 vakantiehuizen van Topic Travel op Sardinië, die variëren van gezellig vakantiehuisje tot een luxe villa.Topic Travel is specialist op het gebied van het verhuren van de betere vakantiehuizen en werkt zonder tussenkomst van reisbureaus.

See on reisgraag.nl




via Tumblr http://bit.ly/1dapX9C

Ook Italië worstelt met aanschaf JSF

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italië koopt de komende jaren minder nieuwe gevechtsvliegtuigen dan het van plan was.Italië koopt de komende jaren minder exemplaren van het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF dan het van plan was. Het land wil zo miljarden bezuinigen op defensie, meldt het Italiaanse weekblad l’Espresso.Volgens het blad zet de Italiaanse regering de rem op de bestellingen van de peperdure Joint Strike Fighter. In 2019 wil Italië maar 29 toestellen aanschaffen, in plaats van de geplande 40. Premier Renzi vindt dat hij het geld hard nodig heeft om zijn economische plannen uit te voeren.Italië heeft nu een optie op 90 straaljagers. De contracten voor deze bestelde toestellen worden per jaar getekend. Door de bestellingen flink te vertragen, maar voorlopig niet af te zeggen, hopen de Italianen de Amerikaanse regering niet voor het hoofd te stoten. Italië zit met onder meer met de VS, Groot-Brittannië en Nederland in het consortium dat het toestel ontwikkelt.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hSbbBW

Panoram Italia - How to Make Homemade Italian Sausage and Soppressata

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



No cantina is complete without a beautiful necklace of Italian sausage and soppressata dangling from the ceiling. While you may need a more experienced pair of hands to stuff the casings correctly, making these Italian staples is a rather straightforward process. View video of entire process here.The size of the casing will determine whether you are making soppressata (3 ½ inch) or sausage (1 ½ inch). While the meat is exactly the same, the difference in thickness between the two will ensure a difference in taste at the end of the aging process.

See on panoramitalia.com




via Tumblr http://bit.ly/1hSb8Gk

LE 20 FOTO DI BAMBINI INTROVABILI A NASCONDINO

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Giocare a nascondino con i bambini è un’esperienza davvero esilarante ma allo stesso tempo tenerissima.Quando cercano un modo per nascondersi, dai bambini traspare tutta la loro ingenuità e purezza.Credendo di nascondere il volto pensano di averlo fatto nel modo corretto e vanno fieri del nascondiglio trovato.Questa raccolta di foto che immortalano i momenti più belli del gioco del nascondino sono davvero imperdibili. suscita un sentimento misto tratenerezza e ilarità.

See on iovivoaroma.org




via Tumblr http://bit.ly/1hS7z2K