zondag 13 april 2014

Buonanotte Trattoria Casa Caminita (bij Italian Entertainment...





Buonanotte Trattoria Casa Caminita (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://bit.ly/1p0JPBv

Op de fiets in Ferrara

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Na het kleurrijke bezoek aan Fellini’s Rimini ontdekken we vandaag Ferrara – en wel op de fiets! Ferrara wordt niet voor niets aangeduid als fietsstad. In geen enkele Italiaanse stad zie je zoveel mensen fietsen als hier. Na Amsterdam telt Ferrara zelfs de meeste fietsen per hoofd van de bevolking! Klim dus op de trappers om de stad verder te verkennen. Het historische centrum is bijna helemaal autovrij en – niet onbelangrijk – heel vlak.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1sWNSOE

Viaggio in Italia: The Unique Coast Of Tuscany and Liguria

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Travel with Swide to find out the highlights of Italy: this time we take you to Liguria and Tuscany’s Coast, two Regions where there is still a lot to discover.Italy is fairly regarded as a small country, but as small as it may be there is a lot to see. Swide comes to the rescue and tells you what you can’t miss with our Travel Guide to Italy. This time we take you to Liguria and Tuscany, two Regions that share a Coast that shelters beautiful towns and pristine waters.

See on swide.com




via Tumblr http://bit.ly/1sWNSye

Italiaans koken, Culinaire en Gastronmische Tips

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Volgens een onlangs uitgevoerd onderzoek eten we het liefst een goed bord pasta, in ieder geval zegt 3/4 van de ondervraagden dat ze het liever eten dan de kost van eigen bodem. Maar wist je dat er meer dan 40 duizend soorten pasta bestaan, hoeveel ken jij er? Hoe weet je welke pasta bij een gerecht of saus hoort?

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/QkqZFI

Baked Chicken Ziti Stuffed Peppers

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Colorful bell peppers stuffed with a skillet chicken ziti for a delicious twist that brings two classics together in a new way. The stuffing is made of diced tomato sauce, ricotta and mozzarella with vegetable rotini pasta and bites of tender chicken.

See on cinnamonspiceandeverythingnice.com




via Tumblr http://bit.ly/OYPNCb

Posted by Alessandro Di Lella Ons bedrijf GO Italy (zie ook...






Posted by Alessandro Di Lella



Ons bedrijf GO Italy (zie ook http://flip.it/NHvlE) groeit razendsnel en wij zijn op zoek naar een jong, enthousiast persoon (m-v) die in ieder geval Nederlands en Italiaans spreekt en bijvoorkeur ook Duits en Engels. Tevens in het van rijbewijs en een middelbare economische opleiding. Wij werken vanuit omgeving Bardolino aan het Gardameer dus het handigst is als je al in deze omgeving woont of bereid bent je daar te vestigen. We bieden je een leuke en afwisselende baan met vele mogelijkheden tot doorgroeien. Je zult eerst een half jaar goed begeleid en ingewerkt worden en daarna zul je ook zelfstandig nieuwe klanten bezoeken. Het basissalaris is bescheiden maar er is een gunstige commissieregeling mogelijk. Belangrijk is dat je van nature een gedreven persoon bent met een commerciele inslag die zijn afspraken nakomt. Het GO Italy team is een hecht team dat in een hele korte tijd al iets speciaals hebben neergezet aan het Gardameer en wij breiden steeds verder uit binnen en buiten Italie. Denk jij dat jij de juiste persoon bent om ons team te versterken stuur dan snel je CV en wij komen heel spoedig bij je terug met onze reactie. Mail naar info@italielinks.nl en wij brengen je direct in contact met de juiste persoon!




via Tumblr http://bit.ly/1gpx3Dm

Gino d'Acampo. Win actie. Win een boek van Gino d'Acampo.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Win actie. Win een boek van Gino d’Acampo.Maak kans op dit heerlijke kookboek van Gino d’Acampo. Het dolce vita dieet. Met 100 gezonde recepten uit de Italiaanse keuken.100 heerlijke recepten om af te vallen op de Italiaanse manier. Met menuplanner en adviezen van een diëtiste. Inclusief oefeningen van een personal trainer.

See on italienu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1gqO8QI

Interview met Mario Monti, de man die Europa redde

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Als premier van Italië nam Mario Monti een enorme gok met de eurozone. Hoe sliep hij in die tijd? Hoe kijkt hij naar de toekomst van de EU? En waarom kan hij de naam van Silvio Berlusconi niet uitspreken?

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/OYhPh2

Colomba pasquale con gocce di cioccolato | Le ricette di Libellula

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ricetta e passo passo per realizare la colomba pasquale con gocce di cioccolato.La Pasqua è quasi arrivata, e non poteva mancare la ricetta della colomba. E’ un dolce che mi è sempre piaciuto, e che non avevo mai realizzato, ma avevo il desiderio di farlo. Qualche giorno fa ho visto questa ricetta della mia amica Deborah, nel suo blog Lifferia, e me ne sono innamorata. La mia amica mi ha consigliato di farla, dicendomi che non me ne sarei pentita, e così è stato. Bisogna avere tempo e pazienza a disposizione, ma vi assicuro che sarà un successo.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1gqO5nY

Uova sode ripiene- Ricetta antipasto | Say Yummy!!!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Le uova sode ripiene sono un facile antipasto che ho scelto di pubblicare in questi giorni perché bene si addice al periodo in cui ci troviamo: cioè l’arrivo della Pasqua e la primavera. Le uova vere o di cioccolata sono la forma che meglio rappresenta questo periodo. Io ho scelto le uova vere, lasciamo le uova di cioccolata ai bambini per stavolta, e le uova sode ripiene sono un piatto che più ne conserva la loro bella forma tondeggiante e i colori allegri e primaverili. Il ripieno con cui le ho farcite è veramente stuzzicante perché arricchito con ingredienti che ben si abbinano insieme e per rendere il tutto ancora più stuzzicante ci ho aggiunto anche una nota di piccante tabasco!

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1gqO6Z9

Gnocchi alle ortiche | Ricetta

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Domenica scorsa abbiamo fatto un bel giretto nei boschi di Garessio (Cn) dallo zio della mia metà e tra una chiacchiera e l’altra abbiamo raccolto un bel pò di ortiche :)Questa è la prima di 4 ricette che verranno proposte nel blog nei prossimi giorni… in attesa di andarne a raccogliere ancora un pò ;)Avendo finito le patate adatte per fare gli gnocchi ho voluto fare un esperimento alternativo usando i fiocchi di patate (quelli che di solito si usano per fare il purè istantaneo e che io ogni tanto uso per rendere il pane o la focaccia più morbida). Ho trovato la ricetta su questo sito e l’ho riadattata :)

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1gqO4Aq

Ciao tutti Specials

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Naast onze dagelijkse blogs maken we elke maand een bijzondere Ciao tutti Special, waarin we steeds een Italiaans onderwerp breed uitlichten. Elke special is een digitaal magazine (in PDF) met tientallen pagina’s Italiaanse inspiratie, precies zoals je van ons gewend bent, maar dan nog meer, nog mooier en nog completer. Op deze pagina vind je een overzicht van alle Ciao tutti Specials die tot nu toe verschenen zijn. Uiteraard kun je elke special los kopen, maar je kunt ook een jaarabonnement nemen. Dan krijg je aan het begin van elke maand een nieuwe special in je digitale brievenbus.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/OYhN8Y

In Trattoria Casa Caminita waant u zich in het thuisland van kok Giovanni Caminita. Proef de eerlijke gerechten van Italië!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Proef de eerlijke gerechten van Italië!”De beste pasta uit Sicilië, een Caprese alla Gio, vis en vlees zoals ze het in Rome eten en bijgerechten volgens origineel familierecept.”In Trattoria Casa Caminita waant u zich in het thuisland van kok Giovanni Caminita. In het authentieke restaurant staat naast het werken met originele én verse Italiaanse producten, betrokkenheid bij de gasten voorop. Bij Giovanni en zijn vrouw Linda voelt u zich meteen thuis en krijgt elke dag een vleugje humor en muzikaliteit.De Trattoria bevindt zich op een prachtige plaats bij de promenade van Ouderkerk a/d IJssel, direct bij de steiger. In 2014 wordt het terras geopend, waar u heerlijk uitkijkt over de rivier.

See on casacaminita.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ezHZ0p

Tientallen gewonden bij betoging in Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Bij betogingen in Rome tegen het kabinet-Renzi zijn zeker dertig gewonden gevallen. Tienduizenden Italianen demonstreerden vandaag in Rome. Op een gegeven moment begonnen activisten met flessen en andere voorwerpen te gooien op agenten en hun gepantserde voertuigen. De politie voerde daarop charges uit. Persbureau ANSA rept over een ‘stadsguerilla’.Van de circa dertig gewonden (zo’n twintig agenten en een tiental activisten) is er een betoger ernstig aan toe. De demonstratie richtte zich tegen de werkloosheid, het gebrek aan betaalbare woonruimte, de bezuinigingen en tegen grote infrastructurele en militaire projecten.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1oYSioI

Hotel Abbazia dei Collemedio, Collazzone | Thomas Cook

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Hotel Abbazia dei Collemedio in Collazzone, Umbrië , Italië, Boek gerust met Thomas CookHotel Abbazia dei Collemedio is een tot viersterrenhotel omgebouwd Franciscaner klooster uit de 13e eeuw. Het werd recent vernieuwd maar het combineert nog steeds moeiteloos historische charme met een aan deze tijd aangepast hotelcomfort. Bijzonder is vooral de ontvangsthal, ooit door de monniken gebruikt als kerk: de charme van weleer komt je meteen tegemoet.

See on thomascook.be




via Tumblr http://bit.ly/1kKu3ZF

De artisjok; een favoriet in Italie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Let er bij het kopen van artisjokken op dat de blaadjes mooi gaaf zijn en geen bruine vlekken hebben. Ook moet de knop goed gesloten zijn en de steel moet stevig zijn en knappen bij het afbreken (zoals bij asperges).Artisjokken worden vrijwel altijd gekookt gegeten. De bekendste en simpelste bereiding is de artisjok koken en in zijn geheel serveren. Voor het koken draai je de steel er af en snijd je de bovenkant van de blaadjes af. De artisjok wordt drie kwartier tot een uur gekookt in ruim water met zout en citroensap. Gebruik voor het koken geen aluminium pan, dan worden de artisjokken door een chemische reactie zwart. Laat de artisjokken na het koken omgekeerd uitlekken en serveer ze lauw of warm.

See on elkedagitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kKu3J9

Caffe Bristot





Caffe Bristot




via Tumblr http://bit.ly/1gnS6WZ