dinsdag 15 april 2014

2 of Top 10 getaways in Europe to visit this Easter are in Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



With the Easter weekend fast approaching you’ll no doubt be weighing up your travel options for this year’s holiday treat. What if you could be offered something different? Something personal, something more suited to a refined taste in travel and experience?


Grand Hotel San Pietro, Sicily, Italy

As the only Relais & Chateaux in Sicily this quiet and beautifully maintained retreat, a few minutes walk from the centre of Taormina town, is encapsulated by the glorious Sicilian flora that flourishes in this part of the World. From the Grand Hotel San Pietro, breathtaking views can be enjoyed over the Mediterranean seas and out to the ‘Isola Bella’ (beautiful island), a small emerald promontory that can only be reached at low-tide via a connecting bridge.

Stay during Holy Week and experience the fascinating Good Friday Procession along the main street Corso Umberto starting at 7pm. On Sunday morning the Holy Easter Mass at 10am in the S.S. Pietro e Paolo Church is just in front of the hotel.


Masseria La Raganella Celeste, Salento, Italy


What better way to celebrate ‘Settimana Santa’ or Holy Week than a trip to Italy and more specifically to the Salento area in Apulia, where this very important religious event is celebrated across the region.

Spend Easter at Masseria La Raganella Celeste, a luxury modern Masseria not far from Lecce, a perfect mix of contemporary design and traditional local craftsmanship. Tucked away in an extensive olive grove, this very spacious and tranquil villa with infinity pool and a plethora of amenities is equipped to offer you a magical holiday.




Click on the photos to read about the other 8 destinations




See on aluxurytravelblog.com

via Tumblr http://bit.ly/1kY9tVX

Nieuwsbrief | VinoItalia.nl stopt ermee | Profiteer van fikse kortingen in opheffingsuitverkoop!

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Vijf jaar heb ik met veel plezier wijn geproefd, wijn geïmporteerd, proeverijen georganiseerd, nieuwsbrieven geschreven, en vooral wijn verkocht. Maar het wordt steeds moeilijker de wijnhandel te combineren met alle andere bezigheden. Daarom stop ik met het importeren en verkopen van Italiaanse wijn! Ik laat geen schulden of andere narigheid achter, ik doek de handel gewoon op. Dat vind ik jammer, maar ik vind het niet erg. Ik blijf hoe dan ook van Italiaanse wijn genieten! Ik wil alle klanten van harte bedanken voor alle belangstelling en steun, en natuurlijk ook voor de vele bestellingen! :-) Voor mij een teken dat er een markt is voor Italiaanse kwaliteitswijn. Ik wil iedereen die belangstelling heeft laten profiteren van mijn laatste aanbieding, want de resterende voorraad moet natuurlijk nog de deur uit. Dit is de laatste kans om tegen mooie kortingen de fantastische wijnen van Villa Pillo, Corte Figaretto en Salcheto in te slaan.

See on ymlp.com




via Tumblr http://bit.ly/1imrvNV

Italiaanse marine redt opnieuw honderden vluchtelingen op de Middellandse Zee

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De vluchtelingenstroom over de Middellandse Zee naar Italië blijft maar aanhouden. Reddingsdiensten brachten in de loop van het weekeinde opnieuw honderden migranten in veiligheid. Dat heeft de Italiaanse marine vandaag meegedeeld.De in totaal 852 mensen probeerden de oversteek te maken in nauwelijks zeewaardige boten. Ze zullen door de marine naar Sicilië gebracht worden.

See on hln.be




via Tumblr http://bit.ly/1gyJaOl

'Een absurde situatie': de 77-jarige Berlusconi gaat bejaarden verzorgen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De rechtbank in Milaan heeft Silvio Berlusconi een taakstraf van één jaar opgelegd. De Italiaanse ex-premier, die in augustus vorig jaar werd veroordeeld voor belastingfraude, gaat minimaal vier uur in de week aan de slag in een bejaardentehuis.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1eEH8Bn

Waarom niemand naar Napels reist - Express.be

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Waarom niemand naar Napels reistExpress.beDe Opaalkust ten zuiden van Napels blijft een magneet voor rijke Russen en romantische Amerikanen, maar Napels zelf is een toeristische woestijn.

See on express.be




via Tumblr http://bit.ly/1gB2WMM

Busreis Bloemenriviera - Italie , Italiaanse Riviera - Boek voordelig bij Oad

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Deze busreis Bordighera biedt werkelijk alles wat een verblijf aan de Bloemenrivièra zo aantrekkelijk maakt. U brengt ondermeer een bezoek aan San Remo en het mondaine …

See on oad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iTIyVx

Italië wil in heffingen schone vrachtauto's bevoordelen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italië wil voortaan in de hoogte van belastingen en heffingen die vrachtverkeer moet betalen de uitstoot van broeikasgassen laten doorwegen.Dat blijkt uit een nieuwe richtlijn die in het Italiaanse staatsblad is gepubliceerd.Het land wil in de tarieven van heffingen en belastingen ook veel meer rekening houden met het feitelijke gebruik van infrastructuur naar tijd en plaats.

See on nieuwsbladtransport.nl




via Tumblr http://bit.ly/1eE1meF

Luca Capilungo. De zoete kunst van Lecce

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Op reis door het prachtige Puglia maak ik in Lecce kennis met Luca Capilungo, die als meesterpatissier in heel Puglia beroemd is. In de Pasticceria Luca Capilungo vervaardigen Luca en zijn team iedere dag de heerlijkste traditionele zoetigheden die een lust zijn voor het oog. De bekendste zijn wel de beroemde Pasticiotto Leccese en de heerlijke Torta Chantilly. Luca vertelt vol passie hoe hij in zijn patisserie op zoek gaat naar nieuwe smaken en recepten om specialiteiten van verfijnde schoonheid te creëren, zonder af te wijken van de eeuwenoude tradities van de streek, en verklapt uiteindelijk zelfs het recept van zijn favoriete zoetigheid.

See on italieuitgelicht.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iR8Xlr

Dichtbij.nl - Nerone, Italiaans op z'n best

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaans restaurant Nerone was maar liefst 28 jaar onlosmakelijk verbonden met Padjedijk. Eigenaar Giorgio Locci vond het na bijna drie decennia wel eens tijd voor iets anders en besloot de zaak te verhuizen. Begin april opende Nerone dan ook in nieuwe opzet de deuren aan Gouw 6.Een nieuw restaurant aan een nieuw adres, maar met de vertrouwde uitstraling die vaste klanten gewend zijn. Wanneer je bij Nerone binnenkomt, heb je direct het gevoel een echt Italiaans restaurant binnen te stappen. Het begon allemaal in 1986. ‘Na een culinaire toertocht van 10 jaar als kok door Nederland ontdekte ik Purmerend en dacht dat ik ook hier een stukje van de echte Italiaanse cultuur over te kunnen brengen aan de liefhebbers van het Mediterraans eten’, vertelt Giorgio.

See on m.dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kVMBX5

Fiets mee op 18 mei met de Classico Giro Utrecht | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Terwijl de profs in Italië tijdens de Giro d’Italia strijden om de roze trui, wordt in Utrecht e.o. de jubileumeditie van de Classico Giro Utrecht verreden.Terwijl de profs in het zonnige Italië tijdens de Giro d’Italia (9 mei t/m 1 juni) strijden om de roze trui, wordt in Utrecht en omstreken de jubileumeditie van de Classico Giro Utrecht verreden. Er wordt door tientallen vrijwilligers hard gewerkt om fietsliefhebbers op zondag 18 mei weer een onvergetelijke dag te bezorgen. Het Universitair Medisch Centrum is voor het derde jaar op rij hoofdsponsor. Deelnemers fietsen voor een goed doel gekoppeld aan de Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kVMBWX

Italië in de uitverkoop. Kastelen en eilanden in de etalage | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Je eigen eiland voor de kust van Venetië, een 5e eeuws kasteel, een klooster van 4000 vierkante meter. Het is allemaal in de aanbieding. Bieden vanaf 1000 euro!We zagen het al eerder op Sardinië waar de overheid een droomeiland te koop aanbood. Nu gaat de ook de regering in Rome er werk van maken om met het talloze onroerend goed wat extra geld in de staatskas te laten stromen. Heb je dus nog een paar euro’s liggen; sla je slag! De verkoop is net gestart en duurt tot 6 mei.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kVMBGt

Venetian separatists ask Rome for their embassy back - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



The Venetian independence movement wants to use Rome’s iconic Palazzo Venezia as their embassy, following an unofficial ‘referendum’ in which a majority of voters backed separating from ItalyFor nearly 80 years, it has been seen as one of the most potent landmarks of Italy’s Fascist era. Set on one of Rome’s busiest squares, the Palazzo Venezia was the venue for Benito Mussolini’s most important speeches, including his declaration of the Italian empire in 1936, and Italy’s entry into World War Two in 1940.Now, though, the elegant 16th century block is the subject of an altogether different vision for Italy’s future. Far from being used to project Rome’s dominance across Italy and beyond, it has become the prize in a separatist campaign by the capital’s one-time rival, Venice.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1hGuEJI

Rome 'ages' 200 years as archaeologists discover new remains - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



The city of Rome is two centuries older than previously thought, archaeologists say, as they uncover new artefacts during an excavation of the ForumIt’s already known as one of the world’s oldest cities – but ancient Rome just got a little older.Excavations inside the Roman Forum have found the remains of a wall dating back to 900 BC – suggesting that the Eternal City was settled two centuries earlier than previously believed.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1hGuDph

Pope Francis poses for 'selfies' on Palm Sunday - Telegraph

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Pontiff delivers off-the-cuff speech and takes selfies at the start of Roman Catholic Holy Week leading up to EasterPope Francis began the Holy Week leading up to Easter by celebrating Palm Sunday with around 100,000 pilgrims in St. Peter’s Square.Palm Sunday marks the day that the Gospels say Jesus rode into Jerusalem, shortly before his arrest and crucifixion, with his followers laying cloaks and palm fronds over his path into the city.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1hGuD8D

Costa Concordia captain accused of mounting cover up - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Schettino tried to persuade an official working in Costa Crociere’s crisis room to report that the Costa Concordia cruise ship had experience a blackout before the impactFrancesco Schettino, who steered the doomed cruise ship Costa Concordia onto rocks in 2012, tried to blame the collision on a black out, a witness at his trial claimed on Monday.Schettino is accused of piloting the 114,000 tonne Costa Concordia onto the Tuscan island of Giglio during a ‘sail past’ of the island, ripping a hole in the ship which tilted onto its side in shallow water. As 4,200 passengers and crew fled the vessel, 32 drowned.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1jGGxOl

Italië belangrijkere handelspartner dan Duitsland - Economie - Reformatorisch Dagblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Niet Duitsland, maar Italië blijkt het land te zijn waaraan de BV Nederland het meeste geld verdient.Dat blijkt uit de Internationaliseringsmonitor 2014, die vandaag door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gepresenteerd en die de handelsstromen tussen Nederland en andere landen uitpluist.Waar de handel met Italië ons land in 2009 (het laatste jaar waarvoor inzichtgevende cijfers bekend zijn) maar liefst 6,9 miljard euro opleverde, werd aan de handel met Duitsland ‘slechts’ 4,1 miljard euro verdiend. Ook aan de handel met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk wordt door Nederland per saldo meer verdiend dan aan de handel met Duitsland.

See on refdag.nl




via Tumblr http://bit.ly/1m3FIm7

Benetton sluit 2013 10 procent in de min

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Benetton groep heeft in 2013 haar schuld meer dan gehalveerd naar een kleine 300 miljoen euro, ondanks dat de verkoopomzet met 10 procent daalde. Het Italiaanse bedrijf, dat eigenaar is van Sisley en Benetton, noteerde een omzet van 1,6 miljard euro, terwijl de omzet in 2012 nog 1,82 miljard euro bedroeg. Exacte jaarcijfers zijn niet vrijgegeven. In plaatst daarvan gaf CEO Biagio Chiarolanza een interview aan het Italiaanse dagblad Repubblica, waarin hij de de belangrijkste details losliet.

See on fashionunited.nl




via Tumblr http://bit.ly/1qAL1ZL