woensdag 16 april 2014

Make An Abruzzi Inspired Dinner

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Abruzzi is located in the mountains along the Adriatic region of Italy and the cuisine is known for simple but hearty meals. A typical meal prepared in Abruzzi will feature diavolicchio, a combination of olive oil, tomatoes and chili peppers. Chili peppers are used often to spice up recipes, typical for much of Southern Italy. Rosemary, garlic and wine are also used extensively in Abruzzi cooking. Despite being more expensive per gram than truffles or caviar, saffron is used in many recipes and most of Italy’s saffron is produced in Abruzzi. […]


Read more, much more clicking on the photo




See on jovinacooksitalian.com

via Tumblr http://bit.ly/1qLbP9G

Toscaanse bruiloft

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Heb je de film Toscaanse Bruiloft gezien? Veel Nederlandse bruidsparen hebben zich erdoor laten inspireren en het is een feit: Trouwen in Toscane of trouwen in Nederland in die typisch Toscaanse sfeer is een trend dit jaar!Maar wat komt er allemaal kijken bij een bruiloft in het buitenland? 4YourDay organiseert in samenwerking met Sylt Support vrijdag 18 april een trouwbeurs zodat geliefden zich kunnen laten inspireren.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1m7KkYt

Italiaanse maffiabaas opgepakt in Nice

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In de Zuid-Franse stad Nice is een beruchte leider van de Italiaanse criminele organisatie Camorra opgepakt. Antonio Lo Russo werd al 4 jaar gezocht en wordt verdacht van bendevorming en drugshandel.Antonio Lo Russo is een leider van de clan Lo Russo, een onderdeel van de Napolitaanse maffiagroepering Camorra. Hij werd opgepakt in de Zuid-Franse stad Nice, toen hij in een wagen wou stappen. Lo Russo stond op de lijst van de 100 meest gezochte criminelen in Italië.”De arrestatie is een groot succes en dat dankzij de excellente samenwerking tussen de antimaffiasectie van de Italiaanse carabinieri en de Franse gendarmerie”, laat het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.Antonio Lo Russo was al sinds 2010 voortvluchtig. Er hangt hem een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd voor maffiapraktijken, bendevorming en drugshandel. Samen met Antonio Lo Russo werd ook zijn neef opgepakt. Hij wordt van moord verdacht.

See on deredactie.be




via Tumblr http://bit.ly/1eQOkVp

Italië: van bunga-bunga naar vrouwen aan de macht | Powervrouwen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse premier Matteo Renzi wil korte metten maken met het seksistische imago van Italië door veel vrouwen de leiding te geven. Hij wil een duidelij

See on powervrouwen.blog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1pa8weQ

Dichtbij.nl - Puur biologische ingrediënten bij Ristorante Il Gusto

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Echt nog de authentieke Italiaanse smaken beleven, maar dan gewoon in Mijdrecht? Ristorante Il Gusto werkt met puur biologische ingrediënten. Iedere week komen de groenten vers van het Italiaanse land. Door het gebruik van onder andere verse tomaten, aubergines en courgettes waan je je tijdens het diner midden in het Italiaanse landschap onder de goudgele zon.

See on m.dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/1qH870Q

Al meer dan 20.000 vluchtelingen bereikten dit jaar Italiaanse vasteland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Sinds het begin van dit jaar hebben al meer dan 20.000 bootvluchtelingen het Italiaanse vasteland bereikt. In dezelfde periode in 2013 waren nog maar 2.500 migranten in Italië neergestreken. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, vandaag laten weten.”De migratiedruk dreigt de recordcijfers van 2011 in te halen, toen in totaal meer dan 62.000 mensen het vasteland bereikten”, aldus Alfano over de aanhoudende vluchtelingengolf vanuit Noord-Afrika.Na de schipbreuken met meer dan 300 doden voor het eiland Lampedusa in oktober vorig jaar begon Italië met een strikter toezicht op de Middellandse Zee. Volgens Alfano redde de operatie ‘Mare Nostrum’ (Onze Zee) al 19.000 vluchtelingen. “Niemand kan zeggen hoeveel van hen zonder die missie om het leven zouden gekomen zijn.” De operatie kost maandelijks meer dan negen miljoen euro. Italië rekent daarvoor op meer hulp van de Europese Unie.

See on demorgen.be




via Tumblr http://bit.ly/1gEwdpQ

Echte Italiaanse tomatensaus - uit China - Foodlog

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Europa voedselschandaalt weer verder. Tomatensaus uit Italië komt daar helemaal niet vandaan. Er zitten bovendien wormen in. Uit ChinaWie dacht dat er alleen fraudes in vlees plaatsvinden en wie dacht dat alleen beestjes in je vleesjes zittten, komt bedrogen op. De grote Franse supers Carrefour, SuperU en Intermarché blijken fraudeleuze ‘made in Italy’ tomatensauzen op basis van concentraat uit China en de VS te verkopen. Dat maakte France 3 in een uitzending duidelijk.

See on foodlog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1gEwdpK

'Teambaas Ferrari stapt op' - RTL Nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



RTL Nieuws’Teambaas Ferrari stapt op’RTL NieuwsStefano Domenicali is niet langer de teambaas van formule 1-renstal Ferrari. De Italiaan heeft volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zijn ontslag ingediend.

See on rtlnieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/1gEwaud

Juventus is al bijna kampioen van Italië - Sport1

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



RTL NieuwsJuventus is al bijna kampioen van ItaliëSport1Juventus heeft in de jacht op een nieuwe Italiaanse titel de marge met concurrent AS Roma op 8 punten gehouden. De koploper won het uitduel met de bescheiden middenmoter Udinese met 2-0.

See on sport1.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kZQeLJ

'World's most haunted island' up for auction - Telegraph

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Dubbed one of the most haunted places in the world, Poveglia, which was sealed off after it was hit by the plague, is to be sold off to raise money for ItalyA lease of a Venetian island described as one of the most haunted places in Italy is due to be auctioned off next month as the Italian state desperately seeks to raise revenue.Poveglia, a small, uninhabited island in the Venice lagoon, minutes from St Mark’s Square, is among five prime properties, including a castle and a monastery, that will go under the hammer in an online auction to help cut Italy’s massive debt pile.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1hJOJyX

yourabruzzo’s photo on Instagraminstagram.com






yourabruzzo’s photo on Instagram

instagram.com





via Tumblr http://bit.ly/1hJ5BWD

villitalia’s photo on Instagraminstagram.com






villitalia’s photo on Instagram

instagram.com





via Tumblr http://bit.ly/1hJ5DO4

aureliobarattini’s photo on Instagraminstagram.com

italian_places’s photo on Instagraminstagram.com

marchebreaks’s photo on Instagraminstagram.com






marchebreaks’s photo on Instagram

instagram.com





via Tumblr http://bit.ly/1hJ5BWk