dinsdag 29 april 2014

Italy has world's third-best restaurant | Osteria Francescana - L'osteria di Massimo Bottura.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Modena-based Osteria Francescana has once again clinched a top spot in the annual awards for the world’s 50 best restaurants.


The restaurant was third after the Renè Redzepi’s Copenhagen-based Noma and immediately after the Spain’s El Celler de Can Roca.


First opened in 1995, Bottura’s Osteria Francescana was awarded its first Michelin star in 2002, a second four years later, and a third in 2011. Bottura also won the Chef’s Choice award in 2011…




See on osteriafrancescana.it

via Tumblr http://bit.ly/QWpEWn

Eni ziet winst dalen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaanse olieconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een lagere winst geboekt, onder druk van een zwakkere vraag bij de Europese activiteiten en dalende marges bij raffinage. Dat maakte het grootste oliebedrijf van Italië dinsdag bekend.De winst zakte naar 1,19 miljard euro, van 1,39 miljard euro een jaar eerder. De productie van olie en gas nam met 0,6 procent toe tot 1,58 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Daarbij werden aanhoudende productieverstoringen in Libië gecompenseerd door productiegroei in Groot-Brittannië en Algerije. Eni gaf aan voor de Europese markt aanhoudend zwakke omstandigheden te verwachten.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jdEMsC

Italiaanse panini met serrano ham | http://bit.ly/1jdEJNv

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Tip voor de lunch: Italiaanse panini met serrano ham http://bit.ly/1jdEMc8

See on justinebiesot.com




via Tumblr http://bit.ly/1rBqRxq

#Pallini #Limoncello (bij Italian Entertainment And More)





#Pallini #Limoncello (bij Italian Entertainment And More)




via Tumblr http://bit.ly/S4wDgC

Jong Italiaans ontwerpersduo geeft Eastpakrugzak een twist

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Met het concept ‘Pur Sang’ werd het ontwerpersduo Amen Studio uitgekozen als één van de zes laureaten van een designwedstrijd van Eastpak. De rugzakken kregen een make-over zodat ze perfect zijn om een dagje stijlvol te citytrippen.Met het concept ‘Pur Sang’ werd het ontwerpersduo Amen Studio uitgekozen als één van de zes laureaten van een designwedstrijd van Eastpak. De rugzakken kregen een make-over zodat ze perfect zijn om een dagje stijlvol te citytrippen.

See on m.weekend.knack.be




via Tumblr http://bit.ly/1iwlwBO

De fouten van toeristen- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Over het algemeen zullen de meesten van jullie de vakantie nu wel geregeld hebben. De ene regelt alles tot in de detail, een ander weet alleen dat Italië ‘in het zuiden’ ligt en gaat er op de bonnefooi heen. Persoonlijk ben ik wel van het vooraf regelen. Maar ik laat ook nog genoeg over om verrast te worden door iets en daar dan de tijd voor te nemen. Een van die dingen waar ik me graag in verdiep, zijn de gebruiken en rituelen van de Italianen. Er is nu eenmaal een aantal zaken die in Italia nét even iets anders verloopt dan bij ons. Om te voorkomen dat mensen u wat meewarig aankijken of in shock uw eetgewoonten aanschouwen, stel ik voor dat ik een aantal gebruiken met u deel. D’accordo?

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iwlwlj

Silvio Berlusconi vows to free Italy's 'prisoner' dogs - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Former prime minister appeals to pet owners ahead of European elections, with promises of tax breaks on pet food and the release of 150,000 dogs in state kennelsSmarting from his expulsion from parliament and deserted by some of his closest supporters, Silvio Berlusconi has come up with a novel strategy to win votes at the European elections next month - with an appeal to Italy’s pet lovers.Despite the fact that he is banned from holding public office in Italy because of his various legal entanglements, including a conviction for massive tax fraud, the former prime minister is leading his Forza Italia party into the elections and his name appears on campaign literature.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1iwlvOw