woensdag 21 mei 2014

Zuid Tirol - Hugo - het aperitiefje uit Zuid-Tirol

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Aperol Spritz is helemaal uit! Nu drink je ‘Hugo’, een trendy drankje uit Zuid-Tirol gemaakt van sprankelende mousserende wijn, vlierbloesemsiroop en muntblaadjes. Een heerlijk verfrissende drankje, perfect voor de zomer.

See on suedtirol.info




via Tumblr http://bit.ly/1sVaHQa

Casa Caminitayoutube.com






Casa Caminita

youtube.com





via Tumblr http://bit.ly/1pdjL2l

QualItalia Pizzaioli Pizzawens bij de BZT show.youtube.com

I Fratelli Indaco - http://bit.ly/1b8BEr9

TENEDLE “TU NO” - Piero Ciampiyoutube.com






TENEDLE “TU NO” - Piero Ciampi

youtube.com





via Tumblr http://bit.ly/SjMbwJ

Cakemania, dolci e cake design – Body caking live al Cake Design Italian Festival 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Al Cake Design Italian Festival 2014 di Roma, BE MAGENTA presenta con i Red Carpet Cake Design® la nuova HIGH PERFORMANCE ICING, la ghiaccia reale studiata insieme alla coppia di artisti per ottenere spericolati virtuosismi e giocose…In occasione del Cake Design Italian Festival 2014 di Roma, BE MAGENTA ha scelto il duo Red Carpet Cake Design® per presentare la nuova HIGH PERFORMANCE ICING, la ghiaccia reale studiata insieme alla coppia di artisti per avere le caratteristiche adatte ad esaltarne gli spericolati virtuosismi e le giocose sperimentazioni come il “Body Caking®”, progetto che trascina prepotentemente e con eleganza il cake design nel mondo della performance.Il “Body Caking®” è l’arte performativa in cui i professionisti Davide Francesca e Marco Democratico, noti con il nome di Red Carpet Cake Design®, decorano il corpo umano creando gioielli e tatuaggi con materiali commestibili, in particolare con la ghiaccia reale, tecnica per la quale sono stati compresi nell’Equipe Eccellenze Italiane del Cake Design dalla Federazione Italiana Pasticceria (F.I.P).

See on cakemania.it




via Tumblr http://bit.ly/1gl9lxN

4° Sagra del Fiore di Zucca Fritto Ilove-italy.net,...






4° Sagra del Fiore di Zucca Fritto

Ilove-italy.net, italia-eventi.com





via Tumblr http://bit.ly/1gl9j95

De top 5 clichés over Italianen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Er bestaan veel clichés over Italië en haar bevolking. Vaak zijn ze waar, maar ook heel vaak zijn ze niet waar. Donkerharige Italianen die na de zesde espresso van de dag op hun vespa springen om zich druk gebarend een weg te banen door het chaotische verkeer. Klopt dit beeld wel? We stelden een top 5 samen en oordeelden of ze waar of niet waar zijn.

See on villitalia.wordpress.com




via Tumblr http://bit.ly/1o6rzWr

Italië doet het goed in de vakantietrends - Puur op reis

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Puur op reisItalië doet het goed in de vakantietrendsPuur op reisMen is op zoek naar kwalitatief goede accommodaties tegen een betaalbare prijs.” Andere opvallende zaken uit het rapport zijn de opkomst van Italië en dan met name de regio Toscane.

See on puuropreis.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ofxRjY

Opnieuw Bella Italia-dag in de Van Tolstraat | Bodegraafs Nieuwsblad | dé Weekkrant

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Na het succes van vorig jaar houden de winkeliers in de Van Tolstraat opnieuw een Bella Italia-dag. De Bodegraafse winkelstraat is zaterdag 24 mei in Italiaanse sferen, er zijn lekkernijen te proeven, prijzen te winnen en en als klap op de vuurpijl staat er een Ferrari klaar om in plaats te nemen.

See on deweekkrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/SjxWbl

Broers openen artistieke Aperitivo Bar in Luik - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Er is niets leuker dan op een zonovergoten terras in het prachtige Italië te genieten van een verfrissend aperitiefmoment. Nu hoeft u echter niet meer zo ver. Twee broers hebben immers een stukje Italië naar Luik gebracht: een Italiaanse Aperitivo Bar waar u kunt genieten van een lekkere Aperol Spritz en een buffet van ‘cicchetti’ en ‘antipasti’.

See on m.standaard.be




via Tumblr http://bit.ly/SjxVUM

PASTAFABRIEK AL DENTE

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen




Ambachtelijk bereide pasta’s volgens traditionele Italiaanse recepten.

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1lPvQbV

Kom genieten van de heerlijke Italiaanse cocktail HUGO bij...





Kom genieten van de heerlijke Italiaanse cocktail HUGO bij Restaurant Di Sopra in de Scheveningse haven. (bij Good Things From Italy)




via Tumblr http://bit.ly/1jUnwVj

Dichtbij.nl - Limonsecco van il miogusto straks verkrijgbaar bij Drinks and Gifts

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Een middagje op het terras, zonnetje aan een heldere hemel. Welk drankje past daar beter bij dan een echte Italiaanse limonsecco? Eigenaresse Jolanda van Slijterij Drinks & Gifts in Krommenie signaleert dat dé zomertrend van 2014 de Italiaanse limonsecco is: een mix van prosecco en limoncello.Het nieuwe Italiaanse merk il miogusto brengt deze zomer een superieure limonsecco uit. Het is een geweldige bubbel gemaakt van traditionele limoncello, gecombineerd met een heerlijke prosecco: twee prachtige Italiaanse producten in een zeer unieke fles. De limonsecco van il miogusto is een fris, bruisend drankje dat perfect wegdrinkt op een warme zomerdag. Deze limonsecco is binnenkort verkrijgbaar bij Slijterij Drinks & Gifts te Krommenie. Drinks & Gifts is bovendien genomineerd in de verkiezing Beste Slijterij van Nederland, en is recentelijk al verkozen tot één van de tien beste slijterijen van het land. Bezoek de website voor meer informatie en een compleet overzicht van het assortiment.

See on m.dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/R88oNi

Tips voor het boeken van een hotel aan het Gardameer in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Op zoek naar een hotel aan het Gardameer? Wij geven je op deze pagina enkele tips die je best even leest voor je een hotel boekt. Het loont echt de moeite om eerst even na te denken waar aan het Gardameer je wil verblijven!Wist je trouwens dat er meer dan 1.000 hotels rond het Gardameer liggen?

See on gardafriends.com




via Tumblr http://bit.ly/1odDsqS

Panoram Italia - Mozzarella di buffala and fior di latte

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Anyone who’s experienced fresh, handmade mozzarella knows how it’s unique and unmistakable taste has nothing in common with industrial products generally found on the North-American market.My mom even suffers from what I call “mozzarella syndrome”, every time she returns from Italy after having visited relatives during the summer months. She literally dreams year round about the moist and stringy texture and the mild and delicate milky taste of true mozzarella. One of the first thing she looks for when she goes back to the Bel Paese is that porcelain-white ball of pleasure. Thankfully, fresh mozzarella has lately become easier to find in local grocery stores. Some even get weekly shipments directly from Italy. The only drawback is the price that generally goes accordingly to its heavenly taste, way up there in the 6 to 7 dollar range - L’ira di Dio as Italians would put it. But, there is nothing like it to impress unconverted guests during a dinner or to kill that long repressed craving.

See on panoramitalia.com




via Tumblr http://bit.ly/1h6QVf6

La Porta Vacanze vakantiehuizen in Italië: Toscane, Umbrie, Lago Maggiore, Lazio en Sicilië - YouTube

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy




U geniet van een heerlijke pasta met een glas Chianti bij uw eigen villa in Toscane met privé zwembad, of op een terras in Italië met een Italiaans ijsje, lu… (Proef de Italiaanse sfeer!

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1jqha4A

Italianen bedreigen wereldprimeur Movie Park

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Movie Park Germany kan maar beter haast maken met het bouwen van de nieuwe attractie The Lost Temple. De innovatieve 3D-simulator had de eerste in zijn soort moeten worden, maar Italianen dreigen er nu met de wereldprimeur vandoor te gaan. Het nog te openen Cinecittà World in Rome blijkt aan exact dezelfde ride te werken als Movie Park. Het spant erom welke van de twee als eerste af is. Beide parken werken zich een slag in de rondte om de deuren nog deze zomer te openen.

See on looopings.nl




via Tumblr http://bit.ly/1sSrKSF

Verdi's Italiaanse opera's

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Hij was een van de helden van de Italiaanse eenwording, maar ontleent zijn faam aan opera’s met meezingbare melodieën: de alleskunner Giuseppe Verdi.Giuseppe Verdi werd geboren in 1813, hetzelfde jaar als Richard Wagner, en maakte zijn debuut als operacomponist in 1839, tijdens de hoogtijdagen van romantische reuzen als Bellini (Norma) en Donizetti (Lucia di Lammermoor). Binnen een halve eeuw – en dankzij dertig opera’s – zou hij komen te gelden als het hoogtepunt van de Italiaanse operatraditie, die rond 1600 in Florence was begonnen met de pogingen om het vermeende muzikale karakter van de Griekse tragedie te benaderen. Net zoals zijn grote voorbeeld Gioachino Rossini (1792-1868) wijdde Verdi zich zowel aan de 17de-eeuwse opera seria (‘serieus’, tragisch) als aan de 18de-eeuwse opera buffa (‘grappig’, komisch) en gaf hij alle ruimte aan belcanto, het vloeiend zingen met veel vibrato waarmee een eeuw later zangeressen als Maria Callas en Joan Sutherland furore maakten. Overigens zonder de orkestpartijen te verwaarlozen.

See on pietersteinz.com




via Tumblr http://bit.ly/1sSrJOC

Prachtig Sicilië! De Italiaanse cultuur roept je! Ticket + appartement €319! | TicketSpy

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Het wordt steeds populairder! Het eiland Sicilië, maar nu de zomer eraan zit te komen gaan meer en meer Nederlandse vakantiegangers op bezoek op dit schitterende eiland. Bekend van de maffia, de landing van Patton uit de gelijknamige film, de Etna maar onderschat ook de schoonheid van het eiland vooral niet.Met prachtige stranden, authentieke dorpjes en hele vriendelijke mensen, de pasta en wijn en het feit dat het hier altijd prettig weer is maken dit eiland tot een onbetwiste toplocatie om 1 of 2 weken vakantie door te brengen. Opnieuw kunnen we alleen maar zeggen dat de foto’ spreken, bekijk ze dus vooral!

See on ticketspy.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jqh64P

Teeven over Eritreeërs: reden om Italië niet te geloven

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Staatssecretaris Teeven vindt dat Italië vluchtelingen uit Eritrea veel beter moet controleren. Hij heeft de indruk dat de Italianen de Eritreeërs bijna nooit registreren en dat ze hun buitengrens niet op orde hebben. Teeven heeft er vanochtend nog over gepraat met de Italiaanse minister van Justitie.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jqh5xD