woensdag 16 juli 2014

3 bijzondere Italiaanse klassieke auto's - italiëplein

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Houdt u van klassieke Italiaanse auto’s? Op Autoscout24 staan momenteel een paar Italiaanse topmodellen te koop zoals de Maserati Ghibli.

See on italieplein.nl




via Tumblr http://bit.ly/1r4mZYB

Italië kan concurrentie Spaans zomerfruit niet aan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italië heeft steeds meer moeite de concurrentie uit Spanje bij te benen. Een Italiaanse handelaar geeft toe dat ze de afgelopen jaren zijn ingehaald door de Spaanse telers. Voor het hardfruitseizoen maakt men zich zorgen over de grote voorraden die nog in opslag liggen.Spaanse steenfruittelers zijn de Italiaanse telers voorbij gestreefd, de kwaliteit is goed en de prijzen lager. “Ze zijn goed georganiseerd. In de afgelopen jaren hebben ze ons ingehaald. Het Italiaanse steenfruit is dit jaar goed, maar voldoet niet aan de wensen van de buitenlandse markten,” vertelt Paolo Bernardi van Cenerini Spa.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1r4n26I

Una via a Palermo

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



In het begin van deze Italiaanse satire – de debuutprent van de Siciliaanse toneelschrijfster Emma Dante – komen twee auto’s recht tegenover elkaar klem te staan in een smalle straat in het snikhete Palermo. In de ene kar: een ruziënd lesbisch koppeltje dat niet alleen op weg is naar een huwelijksfeest, maar ook naar het einde van hun relatie. In de andere: een bazige weduwnaar, een stokoude Albanese schoonmoeder van wie wordt gezegd dat ze gespleten hoeven heeft, en enkele jengelende kleinkinderen.

See on humo.be




via Tumblr http://bit.ly/1r4mZYt

#Porchetta - @gustodilella (bij Di Lella Productions)





#Porchetta - @gustodilella (bij Di Lella Productions)




via Tumblr http://bit.ly/1r4n1Qg

Eataly wil graag naar Nederland komen - Retail Detail Nederland

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Eataly wil graag naar Nederland komenRetail Detail NederlandEataly is een Italiaanse keten van warenhuizen met restaurant waar de focus ligt op alles wat te maken heeft met de Italiaanse keuken. Van de …


Good Things From Italy's insight:


Dit is goed nieuws!






See on retaildetail.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jPeUXj

Eataly wil graag naar Nederland komen

Eataly wil graag naar Nederland komen:

retaildetail.nl


Oprichter Oscar Farinetti van het Italiaanse Eataly heeft te kennen gegeven een filiaal te willen openen in Nederland. Hij is daarvoor wel nog op zoek naar de juiste partners.”Lekker, schoon en juist”Eataly is een Italiaanse keten va…



Oprichter Oscar Farinetti van het Italiaanse Eataly heeft te kennen gegeven een filiaal te willen openen in Nederland. Hij is daarvoor wel nog op zoek naar de juiste partners. “Lekker, schoon en juist” Eataly is een Italiaanse keten van warenhuizen met restaurant waar de focus ligt op alles wat te maken heeft met de Italiaanse keuken. Van de 27 vestigingen wereldwijd zijn er 13 in Japan, één in New York en ook op twee cruiseschepen. Die variëren van een groot warenhuis tot een kleine boetiek, maar verkopen allemaal enkel de beste Italiaanse voeding. “Het moet lekker zijn, schoon en juist. En dan bedoel ik lekker, niet slecht voor het milieu en eerlijk voor iedereen in de keten, van boer en pastamaker tot aan Eataly zelf”, zegt oprichter Oscar Farinetti aan Het Financieele Dagblad. Dit jaar komen er nog filialen bij in Moskou en Sao Paolo en ook Nederland staat op het verlanglijstje. “Ik kan er alleen nog niet de juiste partners vinden”, aldus Farinetti.




via Tumblr http://bit.ly/1wurfQy

Op vakantie in Italië in hartje Den Haag - Dichtbij.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Op vakantie in Italië in hartje Den HaagDichtbij.nlDEN HAAG - Hij straalt en zijn aanwezigheid maakt je vrolijk. Ik heb het niet over de zon, die overigens prachtig scheen boven Den Haag.

See on dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jPeSOZ

Summer in Rome: top 10 tips by an insider



You have planned a holiday in Rome, but you don’t want to just visit the usual touristic places, you want to discover real life in the Eternal city and enjoy it like an insider. Here are ten places and things to do that you will not find in a guidebook.






See on swide.com

via Tumblr http://bit.ly/1t2tdHX

Divertimento in Campagna: il Labirinto di Mais di Senigallia



Il labirinto di mais o granoturco è un labirinto realizzato con un taglio parziale operato in un campo di mais ed è diventato una popolare attrazione turistica in Nord America, e Nord Europa, un modo per le aree rurali di creare reddito turistico.

I Labirinti di mais appaiono in molti disegni differenti, la maggior parte dei quali hanno un ingresso e un’uscita.

Il più grande labirinto di mais in tutto il mondo si trova a Dixon, California ed è di 180.000 m2.

Anche quest’anno nelle Marche, la Società Cooperativa H.O.R.T., spin off accademico della facoltà di agraria dell’Università Politecnica delle Marche, che fornisce servizi di progettazione integrata in ambito agronomico-frutticolo sia per finalità produttive che a scopi educativi, ricreativi e terapeutici, realizza un nuovo divertente Labirinto con un percorso sempre più difficile.

Il labirinto è un luogo magico per trascorrere una serata di vero divertimento in campagna con la famiglia o con gli amici nelle campagne di Senigallia. Per tutto il periodo di apertura, ospiterà giochi, degustazioni ed eventi speciali!

Allestito in un campo di mais grande come sei campi da calcio, il Labirinto di Mais di Senigallia è un labirinto da percorrere senza fretta abbandonandosi al piacere di perdersi per poi ritrovarsi!




See on hort.it

via Tumblr http://bit.ly/W9IXho

Top 10 outdoor venues in Rome this summer | What's on in Rome | Rome City Guide | Wanted in Rome

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



1. Villa Ada The 21st edition of Rome’s annual world music festival takes place on the shores of the little lake in the gardens of Villa Ada from 2-31 July. The festival offers interesting multi-ethnic and multi-cultural music including veteran American R&B musician Booker T. Jones (17 July) and seminal English punk band Buzzcocks (28 July). The festival area opens each night at 20.00 allowing the public to enjoy the ethnic food before the music kicks off at 22.00. Afterwards the dancing continues at Club Ada. Via di Ponte Salario, tel. 0641734712, www.villaada.org

See on wantedinrome.com




via Tumblr http://bit.ly/1t1M31R

Justitie waarschuwt voor Italiaanse toestanden, 10 Brabantse burgemeesters bedreigd

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



EINDHOVEN - In Brabant worden zo’n tien burgemeesters bedreigd. Dat heeft hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen gezegd. Hij waarschuwt dat het geen Italiaanse toestanden mogen worden in Brabant. Desondanks is de minister van justitie, Ivo Opstelten, niet van plan extra geld uit te trekken om de drugsproblematiek aan te pakken.“Het is oppassen geblazen, het mogen geen Italiaanse toestanden worden. We zitten er bovenop en desondanks zie ik een doorgewinterde crimineel die steeds rijker wordt. Het is dus oppassen geblazen en zo erg dat het inderdaad geen Italiaanse toestanden mogen worden.”

See on omroepbrabant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1t1M2e7

Italiaanse mosselpan - Recepten - Mosselen kunnen altijd!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Seffens Italiaanse mosselpan - #Recepten - #Mosselen kunnen altijd! http://bit.ly/1t1M06a

See on mosselen.nl




via Tumblr http://bit.ly/1t1M1XE

Italiaanse les voor (huis)dieren- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Als je dacht dat jouw huisdier zich makkelijk verstaanbaar kan maken in Italië, dan moeten wij je teleurstellen. Ook de Italiaanse dieren spreken namelijk ‘italiano’. Maar mocht je van plan zijn je (huis)dier binnenkort mee naar Italië op vakantie te nemen, dan kun je hem met het volgend lesje alvast een beetje voorbereiden!Om het geluid aan te duiden dat door verschillende dieren wordt gemaakt, bestaan er in het Italiaans, net zoals in het Nederlands, specifieke werkwoorden, zoals ‘abbaiare’ (blaffen) of ‘miagolare’ (miauwen). Maar regelmatig wordt het werkwoord ‘fare’ (doen) gebruikt, gevolgd door het geluid dat door de dieren gemaakt wordt.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/W9fDaN

Roberto Cavalli opent restaurant op Ibiza | Lifestyle | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli heeft op het Spaanse eiland Ibiza Cavalli Restaurant & Lounge geopend. Het restaurant serveert vooral Italiaanse gerechten.

See on mobiel.nu.nl




via Tumblr http://bit.ly/W9fBzy

GeenStijl : VK ontdekt dat Fyra-bouwer JSF's gaat maken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Nee maar. Heftig groot nieuws omtrent de JSF vandaag. De Volkskrant pakt groots uit: “Moederbedrijf Fyra in beeld voor bouw Nederlandse JSF’s”. Toe maar. Dat is schokkend. Dat het ooit van corruptie verdachte Finmeccanica zomaar de opdracht krijgt om Nederlandse JSF’s in elkaar te origamiën. En dat ze minister Hennis de Stennis al ingepalmd hebben. Wat een verrassing. O nee! Helemaal geen verrassing.

See on geenstijl.nl




via Tumblr http://bit.ly/W9fAfh