woensdag 13 augustus 2014

Bad weather returns to northern Italy - English

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



(ANSA) - Turin, August 13 - Authorities issued a weather advisory as a cold front bringing rain, hail, and gale-force winds swept across Italy’s northern regions Wednesday. In Piedmont, flooding was reported in the provinces of Biella, Vercelli, Novara, Verbania, and the shores of Lago Maggiore. In Lombardy, volunteer rescuers evacuated hikers trapped by swollen streams and submerged bridges. In the coastal Liguria region, authorities warned of thunderstorms and high seas. The weather is expected to improve later on Wednesday, with temperatures at a low 14 degrees through Thursday. Italy has been battered by an unusually stormy summer, with torrential rains wreaking damage in many regions, costing farmers millions of euros and contributing to a slump in seaside tourism this season.

See on ansa.it




via Tumblr http://bit.ly/Vm7TB7

Italiaanse Abarth 500 krijgt de camouflagebehandeling - Autoblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Een camouflagewrap op je auto laten aanbrengen om daar juist het tegenovergestelde mee te bereiken. Right.Sinds Fiat-connaisseur Lapo Elkann zijn Abarth 500 meermaals liet wrappen, duiken er geregeld meer exemplaren met een andere huidje op in Milaan. Zoals deze Abarth 500, met een camouflagewrap die er verdomd strak uitziet. Maakt zo’n stadsauto en grachtbewoner meteen een stuk toffer.

See on autoblog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1uP95cY

Pappa al pomodoro

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Een van mijn favoriete zomersoepen is pappa al pomodoro. Alleen de naam al is verrukkelijk om uit te spreken. Pappa is een klassieker uit de Toscaanse boerenkeuken.

See on m.nrc.nl




via Tumblr http://bit.ly/1uP94Ws

Inventata dagli Etruschi, l’autentica piadina romagnola si può gustare anche a Los Angeles e San Francisco

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

La piadina romagnola è tradizionalmente cotta su un piatto di terracotta (teggia), ma più semplicemente si utilizza una piastra di metallo o di pietra refrattaria. I primi a cucinarne una versione rudimentale sono stati gli Etruschi, i quali furono i pionieri nella coltivazione e lavorazione dei cereali e quindi nella produzione di “sfarinate”, che somigliavano molto al “pane” di Romagna, anch’esso preparato senza lievito e cotto su una piastra di metallo o di pietra.

See on italoamericano.com




via Tumblr http://bit.ly/1AdZTlw

Le professioni- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ken je onderstaand raadseltje?Een vader en zijn zoon krijgen een auto-ongeluk, waarbij de vader om het leven komt en de zoon met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht wordt. Het blijkt dat hij geopereerd moet worden. De chirurg komt binnen en zegt geschrokken: ‘Oh, maar ik kan echt mijn eigen zoon niet opereren!’. Hoe kan dit? Het antwoord is heel simpel: de chirurg is zijn moeder.Dit voorbeeld laat zien dat er in het Nederlands voor bepaalde beroepen geen vrouwelijke variant bestaat. Ook in het Italiaans kennen we ditzelfde probleem en als we het bovengenoemd raadseltje naar het Italiaans zouden vertalen dan zouden we ook “il chirurgo” zeggen, ook als de chirurg een vrouw is.Vaak rijst in het Italiaans de vraag (ook bij Italianen zelf) hoe bepaalde beroepen en/of functies genoemd worden als ze door een vrouw worden uitgeoefend. En aangezien de vakantie nu bijna voorbij is, zullen we ons weer op ons werk zullen moeten concentreren. Voor wie dan zaken doet met Italië, hierbij een paar richtlijnen.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vI9YZa

Indiase miljardair koopt Italiaans staalbedrijf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het staalconcern JSW Steel van de Indiase miljardair Sajjan Jindal is in vergevorderde onderhandelingen over een overname van de failliete Italiaanse staalproducent Lucchini. Dat meldde zakenkrant Financial Times maandag op basis van ingewijden. Eerder werd nog gemeld dat ArcelorMittal een bod ging uitbrengen op het bedrijf.Lucchini werd in 2012 failliet verklaard en staat sindsdien onder een speciaal regime, bedoeld om het verlies van banen te voorkomen. Naar verluidt wil de Italiaanse overheid het bedrijf voor het symbolische bedrag van 1 euro verkopen, om zo de werkgelegenheid in de staalindustrie te behouden.Het zou voor het eerst zijn dat JSW Steel de Europese markt betreedt. Lucchini was eerder in handen van de Russische branchegenoot Severstal

See on staalnieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/1uslDd2

Italiaanse renner mist Vuelta door overstekende kat

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een overstekende kat heeft de Italiaanse wielrenner Domenico Pozzovivo een zware blessure opgeleverd. De 31-jarige coureur van AG2R belandde tijdens een trainingsrit in de vangrail, toen hij tijdens de afdaling van een berg op hoge snelheid moest uitwijken voor een kat. Pozzovivo brak daardoor zowel het scheen- als kuitbeen van zijn rechterbeen. De klimmer, die eerder dit jaar als vijfde eindigde in de Giro én in Luik-Bastenaken-Luik, mist daardoor de Ronde van Spanje. De Vuelta begint over 2 weken in Jerez de la Frontera.

See on ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1uslFlg

Zorgen om Italiaanse fruitteelt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Leonardo Odorizzi van het Italiaanse Odorizzi maakt zich zorgen om de Italiaanse fruitteeltsector. In juni uitte hij zijn zorgen voor het perzikenseizoen, nu bedreigen lage prijzen voor hardfruit de Italiaanse sector.”Begin juni uitte ik mijn zorgen voor het perzikenseizoen, omdat de prijzen laag waren door het grote aanbod klasse twee producten, het tekort aan alternatieven en de concurrentie uit Spanje,” vertelt Leonardo Odorizzi. “Jammer genoeg heeft de regering geen goede oplossingen kunnen bieden, waardoor de volumes die de keten moet verwerken onhandelbaar zijn.”Dat betekent dat de prijzen voor de klasse één producten zullen stijgen zodra het tweedeklas fruit van de markt is. De omzet is echter al gedaald, met een winst rond de 15 cent per kilo.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1uslF4I

Venetie sluit de poort voor grote cruiseschepen | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De discussie liep al geruime tijd maar nu is de kogel echt door chiesa; Grote cruiseschepen mogen Venetië niet meer in. De gouverneur van de regio Veneto, Luca Zaia, liet vrijdag weten dat schepen zwaarder dan 40.000 ton niet meer welkom zijn op het water voor het San Marcoplein en het Canale della Giudecca.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ouy8T9

Buongiorno Amici (bij Di Lella Productions)





Buongiorno Amici (bij Di Lella Productions)




via Tumblr http://bit.ly/1uNgYjp