maandag 8 september 2014

Stick di zucchine saporite al forno, ricetta finger food sfizioso

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Gli stick di zucchine al forno alle erbe aromatiche sono un modo sfizioso di servire le zucchine per un antipasto o un contorno vegetariano. Le zucchine vengono impanate con un mix di pangrattato insaporito con erbe aromatiche miste che durante la cottura sprigionano un profumo delizioso e le rendono davvero saporite. Potete servirle con una salsa allo yogurt e erbe aromatiche, per un aperitivo decisamente sfizioso.Ricetta stick di zucchine al forno sfiziose e saporite, vegetariane ma anche light e gustose.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1s3q6AJ

Strijd Marchionne - Montezemolo loopt toch op | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Op typisch Italiaanse wijze voltrekt zich tussen Marchionne en Di Montezemolo toch een verhitte machtsstrijd, waarbij de een z’n loopbaan wil verlengen en de ander aangeeft dat alles een limiet heeft. Di Montezemolo kwam zaterdag met wat nu blijkt een aardig opportunistisch verhaal over zijn aanstelling als eerste man van Ferrari. Deze veilige kwalificatiedag vormde voor de man uit Bologna een uitgelezen kans om aan te tonen dat hij de touwtjes nog altijd stevig in handen heeft

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tl8i2m

How an Amateur Built the World's Biggest Dome - YouTube





In 1418, Filippo Brunelleschi was tasked with building the largest dome ever seen at the time. He had no formal architecture training. Yet experts still don’t fully understand the brilliant methods he used in contructing the dome, which tops the Santa Maria del Fiore cathedral in Florence, Italy.




See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1tkHZJA

Eerste Fyra weg uit Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De treinen stonden doelloos op een rangeerterrein bij Amsterdam en gaan terug naar de Italiaanse fabrikant.De eerste afgedankte Fyra-hogesnelheidstrein is vertrokken uit Amsterdam en op weg naar Italië. De trein gaat in één keer door naar de fabriek van treinenbouwer AnsaldoBreda in Pistoia.De Fyra rijdt niet zelfstandig. Hij is aan de voor- en achterzijde gekoppeld aan materieel van de Duitse spoorwegen en rijdt niet sneller dan 80 kilometer per uur. Het is de bedoeling dat de komende maanden alle zestien door de NS bestelde treinen op die manier naar Italië terugkeren.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/YoX2cj

Fyra-treinen terug naar bouwer AnsaldoBreda in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Dit weekend gaan de eerste Fyra-treinen terug naar treinenbouwer AnsaldoBreda in Italië. De Nederlandse Spoorwegen krijgen 125 miljoen euro terug voor de treinen, dat meldt de NOS.De zestien Fyra hogesnelheidstreinen staan al anderhalf jaar op een rangeerterrein in Amsterdam. Dit nadat technische problemen het gebruik van de treinen onmogelijk maakten. Nader onderzoek wees uit dat er veel mis bleek met de treinen.In maart schikte de NS met AnsaldoBreda over de treinen. Voor 125 miljoen euro kocht de Italiaanse fabrikant de voertuigen weer terug. Als AnsaldoBreda de treinen weer doorverkoopt, krijgt ook de NS een deel van de opbrengsten.

See on hartvannederland.nl




via Tumblr http://bit.ly/YoX3Nj

De Vrij moet wennen in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Stefan de Vrij moet nog een beetje wennen aan hoe alles gaat bij zijn nieuwe club SS Lazio. Dat vertelt hij voor de camera’s van de NOS.’Het gaat er in Italië heel anders aan toe dan in Nederland’, zegt de oud-Feyenoorder, die als beste verdediger van het WK in Brazilië werd aangemerkt. ‘Er wordt heel tactisch getraind. Het spel wordt veel stilgelegd en er wordt anders verdedigd.’

See on ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1pFY1Ka

Italië verbiedt winning schaliegas

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De commissie Milieu van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden heeft ingestemd met een verbod op de omstreden winning van schaliegas. Volgens een meerderheid zijn er te veel risico’s voor onder meer het drinkwater. Ook zijn proeven met schaliegaswinning in Italië in verband gebracht met een aardbeving in Emilia-Romagna. De plenaire Kamer zal naar verwachting half september instemmen met een wijziging op de Milieuwet, aldus de krant la Repubblica.Mogelijke proeven met schaliegaswinning, waarover nog geen besluit is genomen, zijn ook in Nederland omstreden. Waterbedrijf Vitens verklaarde in augustus zich grote zorgen te maken over de winning van schoon drinkwater. Ook Duitse en Belgische buren hebben geklaagd over de plannen.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/YoX3wO

LUMACONI AL FORNO CON MELANZANE E SALSICCIA

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ricetta, ingredienti e consigli per LUMACONI AL FORNO CON MELANZANE E SALSICCIA, scopri come si prepara. Su trovaricetta.com trovi tante ricette di cucina.

See on trovaricetta.com




via Tumblr http://bit.ly/1CHzMpj