maandag 29 december 2014

Casa Nicolo Ricadi met zwembad - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Vakantiehuis voor 7 personen met prive zwembad, gelegen vlakbij het strand tussen Tropea en Capo Vaticano in Calabria.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/13PeJUv

Dode en vermisten na aanvaring bij Ravenna

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Voor de Italiaanse kust bij de stad Ravenna zijn zondag twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen. Een Turks schip met aan boord elf mensen is gezonken, melden Italiaanse media. Een van de opvarenden is omgekomen, twee anderen zijn nog vermistVier andere opvarenden zijn gered. De kustwacht heeft de overige vier gevonden en probeert hen in veiligheid te brengen.De aanvaring gebeurde in de Adriatische Zee op enkele kilometers van de kust. Het zicht was op dat moment erg slecht. Hulpdiensten zoeken in het water naar de vermisten. Er is onder meer een reddingshelikopter ingezet. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA zijn er meerdere mensen gewond geraakt.Het tweede schip dat betrokken was bij de aanvaring vaart onder de vlag van Belize.

See on ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1rvLMaX

10 beste Italië websites over reizen en koken die ons in 2015 gaan inspireren - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Kijk er naar uit in 2015!De redactie van Dolcevia is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie: op het gebied van Italiaanse gastronomie, mode, vakantiebestemmingen of Italiaanse producten. Die inspiratie vinden we vaak online, bij websites zoals die we hieronder opnoemen. Voor wie zich een beetje wegwijs weet in het Italiaans of Engels, geniet met ons mee en laat een wereld aan Italiaanse bestemmingen je inspireren voor een volgende reis. Ook wie alleen genoegen neemt met mooie plaatjes kunnen zich aangesproken voelen. Wil je weten waar ik naar toe wil in 2015 of welke culinaire bijzonderheden ik ga proeven, volg me dan in mijn speurtocht naar de beste websites over Italië.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/13PeLLZ

Where to Eat in Bologna, Italy: Best Restaurants and Delicious Dishes - Bloomberg

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Where to Eat in Bologna, Italy: Best Restaurants and Delicious Dishes.Bologna is a terrific city for dining.It’s so compact, you can walk everywhere. The people are friendly. The prices are low. And the restaurants punch so far above their weight, you feel dizzy. The food? It’s delicious.Here’s the pick of the bunch from a visit I made this month on my way to review Osteria Francescana in Modena, ranked No.3 on the World’s Best Restaurants list. Needless to say, they’re in good company.

See on mobile.bloomberg.com




via Tumblr http://bit.ly/1A5iH6W

Laat je culinair verrassen aan het Gardameer | Vakantie Paginablog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Het Gardameer is een ideale plek om te genieten van heerlijk Italiaans eten.Italië heeft een zeer gevarieerde keuken. Je zal eigenlijk kunnen stellen dat de Italiaans keuken zo gevarieerd is dat je eigenlijk niet kunt spreken over een typisch Italiaanse keuken. Elke streek in dit land heeft wel weer zijn eigen gerechten en interpretaties van nationale gerechten. Neem nou de regio rond het Gardameer. Ook hier vind je weer typische gerechten die je alleen vind rond dit meer.Lokale gerechtenDe lokale keuken maakt gebruik van de producten en ingrediënten die in de directe regio te vinden zijn. Dit betekent dus dat er veel visgerechten op het menu zullen staan. Maar ook olijven, lokale hamsoorten, lekkere kaas en nog veel meer komt uit deze regio. Als je dus echt op wilt gaan in de culinaire traditie van deze regio zoek je een goed restaurant waar ook de lokale bewoners komen om te proeven van al het lekkers wat deze regio te bieden heeft.

See on paginablog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tuqtrJ

Dode en gewonde op brandende Italiaanse veerboot | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Bij de ontruiming van een brandende veerboot tussen Griekenland en Italië is tot nu toe één dode gevallen. Het gaat om een Griekse man. Dat meldt de Italiaanse kustwacht. Volgens de Italiaanse televisiezender RAI gaat het om een man die van het schip op een reddingsboot probeerde te springen. Ook is er een gewonde gevallen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Onder de passagiers zijn vier Nederlanders. Een man is gered. Een andere man en een echtpaar zijn nog aan boord.Op de boot wachten volgens de Italiaanse marine nog 287 mensen op redding. 190 mensen zijn gered, onder wie één Nederlander.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1wwbwj3

Best 10 festivals 2015 you cannot Miss out in Italy



Taking part in one of these festivals is absolutely one of the best ways to enjoy Italy and its ancient traditions, breathing the unique atmosphere of its typical commemorations. So if you are planning to travel around Italy in 2015, take note of its most unmissable events and get ready to be immersed in a Medieval or Renaissance atmosphere, enjoying the most genuine side of Italian traditions. […]




See on swide.com

via Tumblr http://bit.ly/1ww0GcW