zondag 25 januari 2015

Fabio Cappellano en zijn pasta zijn geen wereldkampioen, maar het scheelde weinig…

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



DELFT - Fabio Cappellano van de Delftse delicatessen & traiteur winkel Il Tartufo heeft onlangs Nederland vertegenwoordigd als finalist van de Pasta World Championship in Italië. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Op dit jaarlijkse culinaire evenement, dat uitsluitend is bestemd voor Italiaanse chefs die elders ter wereld werken en gecertificeerd ‘Italian cuisine master chef’ zijn, waren een kleine dertig Italiaanse chefs uitgenodigd voor de finale. Die club kwam voort uit een voorselectie van tweeduizend chefs . De dertig deelnemers streden twee dagen lang om de titel Pasta World Champion. Delftenaar Fabio Cappelano werd geen wereldkampioen, maar zijn ‘Pasta del Pastore’ scoorde wèl erg goed. Hij wist ermee een keurige zesde plek te bemachtigen, een enorme en bijzondere culinaire prestatie. Het recept hiervoor is in zijn delicatessen & traiteur winkel aan de Minderbroerstraat 2 ontstaan. Samen met zijn chef Frank Carbonara bedenkt Fabio elk jaar weer een authentiek recept om de jury te verrassen en zo hoog mogelijk te scoren. Dit jaar betrof het een pasta met kurkuma en varkensworst waarbij ricotta de basis van de saus vormde. In de winkel worden zulke bijzondere pastagerechten dagelijks bereid. Deze zomer organiseert Il Tartufo meerdere speciale evenementen en acties om z’n pastagerechten te promoten. Volgt daarom de pagina http://on.fb.me/1B9Z4sf om op de hoogte te blijven.

See on delftopzondag.nl




via Tumblr http://bit.ly/1zKaK9V