maandag 11 mei 2015

De juiste houtsoort voor Pizza uit de houtoven | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Zelf pizza maken uit de houtoven is nog een kunst op zich. Neem bijvoorbeeld het hout want het ene hout is het andere niet…Was je in de jaren zeventig van de vorige eeuw het mannetje als je vrienden en familie de nieuwe stereotoren kon laten zien, tegenwoordig lijkt de eigen houtoven in de tuin een zelfde soort status te hebben verkregen. Pure smaak willen we en een authentieke bereidingswijze. Ook steeds meer restaurants plaatsen een echte houtoven om de lekkerste pizza’s te maken. Maar dat is nog een kunst op zich. Neem bijvoorbeeld het hout want het ene hout is het andere niet…Adriano Raimondi is een bekende horecaondernemer in Den Haag en omstreken. Vorig jaar kreeg hij met een van zijn restaurants nog de publieksprijs voor ‘Beste Italiaan van Nederland’ . De geboren Calabrees bakt al jaren pizza’s en was altijd op zoek naar de juiste houtmix voor in de oven. Raimondi over de houtsoorten: “De juiste samenstelling is erg belangrijk voor de smaak, temperatuur, manier van branden en de brandtijd. Ik ontdekte dat een mix van beuken-, eiken- en essenhout rustig brandt en een hoog rendement gaf. Maar in Italië voegen ze ook olijfhout toe, dat geeft een typische smaak en aroma aan de pizza. Daarom ben ik in mijn geboortestreek op zoek gegaan naar olijfhout en dat haal ik nu naar Nederland.”
See on ilgiornale.nl



via Tumblr http://bit.ly/1ExOQDl