woensdag 6 mei 2015

Supplì uit Rome

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Supplì zijn gefrituurde balletjes gevuld met rijst, ragù (in NL beter bekend als bolognese saus) en mozzarella die je vooral in Rome kunt vinden. Hier komen ze oorspronkelijk ook vandaan. Ik heb het dan ook leren kennen toen ik een jaar in Rome woonde en was er vrijwel direct verknocht aan! Je kunt het daar werkelijk op iedere hoek van de straat kopen en dat deed ik dan ook regelmatig. Ze zijn echt heerlijk! Ze zijn trouwens ook erg vullend. Dus eet je ze als aperitiefje, dan heb je aan één meer dan genoeg! Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat dit niet een recept is dat je zo even snel op tafel getoverd hebt. Het kost best wat tijd dus dit is echt meer iets wat je in het weekend wilt maken en niet na een drukke werkdag! Desalniettemin is het meer dan de moeite waard om deze supplì uit Rome een keer te maken. Ze zijn echt super lekker! Misschien leuk als je een feestje geeft in Italiaanse sferen?
See on etenvolgensmij.com



via Tumblr http://bit.ly/1DRIf6d