maandag 3 augustus 2015

Recept voor Cassata met Ricotta | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De cassata geldt als de beroemdste taart van Italië. Deze geglazuurde taart bestaat uit meerdere cakelaagjes. Hier een variant op het basisrecept.Heel Holland bakte en in Italië doen ze dat ook graag. De cassata geldt als de beroemdste taart van Italië. Deze geglazuurde taart bestaat uit meerdere cakelaagjes, die bereid zijn met zoete ricotta, suiker en gekonfijte vruchten, maar er bestaan wel verschillende varianten op dit thema. Zo wordt de cassata in de omgeving van Palermo vaak voorzien van een laagje amandelspijs, terwijl hij in het oosten wat minder zoet wordt gegeten. De Palermitanen beweren dat zij de enige echte cassata bereiden en dat willen wij niet tegenspreken.
See on ilgiornale.nl



via Tumblr http://bit.ly/1IB1T9d