dinsdag 17 februari 2015

Chocolade van Amedei | Ciao tutti, Ontdek Italië



Het Toscaanse Pontedera, in de provincie Pisa, is niet alleen het thuis van Piaggio, met zijn omvangrijke collectie Vespa’s en Apes. In dit stadje ligt ook het chocoladeparadijs van Amedei, bijzonder lekkere chocolade waarvan elk stukje smaakt naar meer.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1CFQSAO

The #Godfather #Lincoln at the #Louwman #Museum. (bij Louwman...





The #Godfather #Lincoln at the #Louwman #Museum. (bij Louwman Museum)




via Tumblr http://bit.ly/1vcraWZ

Politie Italië doorzoekt huizen 'bungabungavrouwen' | Buitenland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse politie heeft woningen doorzocht van vrouwen die aanwezig waren op de zogenoemde bungabungafeesten van ex-premier Silvio Berlusconi. De doorzoekingen stonden in het teken van een onderzoek naar het beïnvloeden van getuigen in een proces tegen Berlusconi wegens het betalen voor seks met een minderjarig meisje. In juli werd de ex-premier hiervan vrijgesproken.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1E2kM6F

Italiaans minister: 'IS staat voor de poorten van Europa'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken vindt dat het tijd is om in actie te treden tegen IS. ‘We moeten de toekomst van de westerse wereld veilig stellen’, klinkt het.De Italiaans minister voor Binnenlandse Zaken Angelino Alfano reageerde op een filmpje dat IS op het internet heeft geplaatst. Daarin is te zien hoe leden van de terreurorganisatie 21 koptische christenen onthoofden. Dat gebeurde in de Libische hoofdstad Tripoli, op 1000 kilometer van Rome. Daarmee wil de organisatie laten zien dat ze terreinwinst boekt. Libië en Italië worden enkel van elkaar gescheiden door de Middellandse Zee.’IS staat voor de poorten van Europa, het is tijd om actie te ondernemen’, concludeerde Angelino Alfano, Italiaans minister van Binnenlandse Zaken, in de Italiaanse krant La Repubblica. ‘De internationale gemeenschap moet zijn verantwoordelijkheid nemen en de toekomst van de westerse wereld veiligstellen.’De minister van Defensie Roberta Pinotti had al voorgesteld dat Italië de internationale troepenmacht tegen IS zou leiden, maar hij werd al tot de orde geroepen door premier Matteo Renzi.

See on m.knack.be




via Tumblr http://bit.ly/17kfKFw

Monks order James Bond not to film in Roman cemetery

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



The Arciconfraternita dei Trapassati order have barred the Spectre team from filming a funeral scene at the Verano cemetery, in the latest setback on the James Bond set.James Bond movie Spectre has suffered another setback after an ancient Christian confraternity vetoed filming in a famous Roman cemetery, reports the local Il Messaggero newspaper.Director Sam Mendes is said to have been hoping to use the Verano cemetery, which boasts the graves of Italian cultural icons such as the poet Goffredo Mameli, in a funeral scene for the 24th official 007 movie. But the plan has been torpedoed by the Archconfraternity of the Departed. The 2,000-year-old site is built in the ruins of an ancient necropolis, and the organisation wants to protect the sanctity of the site from an invasion of heavy goods vehicles.

See on theguardian.com




via Tumblr http://bit.ly/1MsZNxz