maandag 2 maart 2015

Andrea Bocelli Tickets - ItalieNu

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Andrea Bocelli Tickets. Kij hier voor tickets en informatie over concerten van Andrea Bocelli.30 April 2015 Opening EXPO in Milaan, Italy. Met een Live concert van Andrea Bocelli, Italiaanse TV RAIuno.Groepstickets voor Expo Milano 2015 via info@italielinks.nl

See on italienu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1AwurMQ

Italianen in actie voor Rai 1 in Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een groep Italianen voert actie om in Nederland de Italiaanse publieke zender Rai 1 op de buis te houden. Tot ongenoegen van deze groep vervangt Ziggo vanaf april de zender door de commerciële Mediaset Italia. Dit is geen alternatief, menen de initiatiefnemers van de actie. „Het is alsof NPO 1 wordt vervangen door SBS 6.”Op Facebookpagina ‘RaiUno back in Holland’ staat een petitie die het kabelbedrijf ertoe oproept de zender te behouden. „We geloven dat de 50.000 Italianen in Nederland het recht hebben te worden geïnformeerd door een publieke onafhankelijke televisiezender”, schrijven de opstellers. Eerder schrapten KPN en UPC Rai 1 ook al uit het pakket, waardoor de zender nu zeer beperkt te zien zal zijn. Via internet kijken is volgens de actievoerders onmogelijk, aangezien Rai de ontvangstmogelijkheid van de tv-kanalen blokkeert.Volgens een woordvoerder van Ziggo wordt de zender geschrapt als gevolg van de fusie met UPC. „We proberen nu de zenders zoveel mogelijk gelijk te krijgen, zodat het straks niet meer uitmaakt in welk gebied je woont.” Hij stelt dat daarbij wordt onderzocht wat de kijkers willen. „Ik kan je vertellen dat er niet veel mensen naar Rai 1 kijken.”De Italianen in ons land zijn niet de enige die een zender moeten missen. Ook de Franstaligen hebben een petitie opgesteld omdat ze als gevolg van de fusie afscheid moeten nemen van France 2. Die maakt plaats voor een erotische zender, constateren ze ontstemd.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1F1iBhW

Casa Nicolo Ricadi met zwembad - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Vakantiehuis voor 7 personen met prive zwembad, gelegen vlakbij het strand tussen Tropea en Capo Vaticano in Calabria.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1vRe1Di

Borgo la Casaccia - Villagrande Vakantiehuizen

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy




Meer info: http://bit.ly/1GFBaJS Op slechts 1 kilometer van de middelgrote plaats Montaion…

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1GFBaJT

De nieuwe Il Giornale, edizione primavera is uit!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Hebben we het goed als ook u wel eens droomt van een eigen huis Italië? Genieten van La Dolce Vita, de natuur en natuurlijk aangename temperaturen.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1GFB8lf

Italiaanse vechtstier met Amerikaans bloed - Telegraaf.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Over smaak valt te twisten, maar op de vraag of de Lamborghini Miura één van de allermooiste auto’s aller tijden is, kan het antwoord eigenlijk alleen maar ‘ja’ zijn.

See on telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vRe1mL

Piaggio groep komt positief uit 2014

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Piaggio groep, waar onder andere de Italiaanse fabrikanten Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Gilera en Piaggio zelf vallen, heeft de resultaten van 2014 gepresenteerd. De groep zet een divers scala aan producten in de markt, van Superbikes tot commerciële driewielers, die het vooral op de Indiase markt goed doen. De totale omzet steeg licht naar 1,2 miljard euro. Het bedrijf maakte afgelopen jaar 16,1 miljoen winst, ten opzichte van 6,5 miljoen verlies vorig jaar.Europese voorraden bij dealers worden op dit moment afgebouwd, maar toch laten de cijfers een stijgende lijn zien. In de (motor)scooter markt blijkt Piaggio met voorsprong marktleider. De verkoop van de Vespa en MP3 scooters laten bovendien een groei zien. Scooterverkopen bleven in Europa gelijk, maar de verkoop van motorfietsen steeg met 8%, waardoor de totale Europese markt voor Piaggio met 3% steeg, na 6 achtereenvolgende jaren van daling. De wereldwijde opbrengst van scooters steeg, terwijl de omzet gegenereerd met motorfietsen wereldwijd een daling liet zien van een krappe 9%.

See on nieuwsmotor.nl




via Tumblr http://bit.ly/1GFB84G

Tutto Puro in Roermond | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Sinds juli 2014 heeft Roermond er een échte trattoria/bottega bij. Tutto Puro is een heerlijk fris adresje waar de laagdrempeligheid en het pure Italiaanse genieten voorop staan. Dankzij de combinatie van gastvrijheid en pure smaken heeft dit stukje Italië in de binnenstad van Roermond een bliksemstart gemaakt. Álles draait hier om pure gusto e passione, dat voel je, dat proef je en dat beleef je.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1GFBacR

Il Prosecco batte lo Champagne: è la prima volta

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Si scrive spumante, ma si legge Prosecco. Il boom delle bollicine italiane nel mondo sta tutto lì, nel bianco frizzante che si produce tra Veneto e Friuli Venezia Giulia. Secondo i dati Istat elaborati da Coldiretti, nel 2014 lo spumante italiano ha sorpassato per la prima volta lo Champagne nelle vendite oltreconfine, grazie a un aumento del 20% nell’export per un totale record di 320 milioni di bottiglie consegnate all’estero. Le esportazioni dello Champagne, invece, si sono fermate a 307 milioni di bottiglie, con un modesto aumento dello 0,7%. «Curioso - dicono da Coldiretti - è il fatto che nel 2014 sono state esportate in Francia ben 9,8 milioni di bottiglie di spumante made in Italy, mentre al contrario da Oltralpe sono arrivate in Italia solo 5,8 milioni di bottiglie di Champagne».

See on lastampa.it




via Tumblr http://bit.ly/1K6yJFx

Geniet van Toscane in Villa Palagina- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Hotel Villa Palagina is gevestigd in een zestiende-eeuwse villa in het hart van de Chiantistreek, met vier appartementen en zes kamers. Alle kamers zijn gedecoreerd met prachtige fresco’s en van alle gemakken voorzien, zoals een minibar en satelliettelevisie. Op het landgoed liggen twee panoramische zwembaden met rondom zonnebedden en parasols. In het restaurant kun je genieten van creatieve gerechten vergezeld van een fles goede wijn van de uitgebreide wijnkaart. De villa wordt omringd door 110 hectare olijfbomen, wijngaarden en bos, waar je heerlijk kunt wandelen en paardrijden. Er is een eigen wijn- en olijfolieproductie en er worden bovendien kookcursussen georganiseerd. De befaamde kunststeden als Florence, Arezzo en Siena liggen op steenworp afstand.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vR1lw4