zondag 5 april 2015

Sophia Lorens kookboek draait niet om de recepten | Boeken

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Cultkookboek wordt klassieker: Sophia Lorens Koken con amore wordt eindelijk opnieuw uitgegeven Culischrijver Marcus Huibers is blij. Maar niet zozeer vanwege haar recepten.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Fdezld

GeenStijl: Gewipte advocaat Bram M. koopt nieuwe Maserati

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Negeer de haters, Bram. Mannen die een succesvol leven leiden, dragen Italiaanse maatpakken, doen het met Eva Jinek en rijden in indrukwekkende auto’s. De succesvolle man dient daarmee een maatschappelijk belang, namelijk jongeren inspireren en uitdagen tot even grote daden. Dat lukt natuurlijk niet in een afgetrapte Ford Ka of zo’n halfzachte Fiat 500. Zulks vereist een peperdure bolide, zoiets als de Maserati Ghibli bijvoorbeeld. Oud-advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn bruine exemplaar vandaag afgehaald (spiegel) bij een autodealer in Almelo, bevestigt de eigenaar van Firstgear Cars aan GeenStijl. Over de ins en outs van de transactie doet hij (bijna) geen mededelingen.

See on geenstijl.nl




via Tumblr http://bit.ly/19VH4et

Giro d'Italia 2015: Giroplannen Contador in gevaar na vertrek Riis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Giro d’Italia. Alberto Contador heeft het niet makkelijk gehad de afgelopen weken. Hij werd verslagen door Nairo Quintana in de Tirreno-Adriatico en door Richie Porte in de Ruta del Sol. El Pistolero heeft nog niet kunnen laten zien dat hij de man is die dit jaar de Giro d’Italia én de Tour de France gaat winnen. Totdat de Giro begint, neemt de Spanjaard van Tinkoff-Saxo niet meer deel aan andere wedstrijden.

See on wielertours.nl




via Tumblr http://bit.ly/19VH3Y3

Italiaanse wint Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, Jolien D’Hoore tweede - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De 23-jarige Elisa Longo Borghini (Wiggle Honda) heeft zondag de 12e editie van de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen gewonnen. Na 144,9 kilometer kwam de Italiaanse in Oudenaarde als eerste over de meet. Longo Borghini zette op 28 kilometer van de eindmeet een solo op en rondde die netjes af. Haar ploeggenote en Belgisch kampioene Jolien D’Hoore werd tweede. De derde plaats ging naar de Nederlandse Anna van der Breggen (Rabobank-Liv).

See on m.standaard.be




via Tumblr http://bit.ly/1DCh5qh

Gardaland opent langste dive coaster van Europa - Rides

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In het Italiaanse Gardaland is afgelopen weekend ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Gardaland de nieuwe dive coaster Oblivion - The Black Hole - geopend. Met een hoogte van 42,5 meter en vrije val van 47,5 meter wordt onder een hoek van 87 graden in deze achtbaan een snelheid van bijna 100 kilometer per uur bereikt. Met 2 inversies en een lengte van 566 meter is Oblivion de langste dive coaster van Europa en ook de eerste dive coaster van Italië.

See on rides.nl




via Tumblr http://bit.ly/1GyOYHr

Op reis naar Italië | Handige inpaktips - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Behalve met heerlijk eten, historische gebouwen en prachtige landschappen, is Italië natuurlijk onlosmakelijk verbonden met mode. Het is dan ook heerlijk om door de Italiaanse straten te flaneren in de mooiste outfits.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1NLnCOY

Steekproef: 57% Italiaans vlees is wat anders - Foodlog

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaanse wetenschappers deden een kleinschalige proef naar de etikettering op vleeswaren. Hun DNA-onderzoek liet zien dat er in 57% van de gevallen ander vlees in de producten zat dan op het etiket stond aangegeven.Bij het paardenvleesschandaal, dat begin 2013 heel Europa op haar grondvesten deed schudden, kwam aan het licht dat er regelmatig ‘ander’ vlees gebruikt wordt dan op de verpakking staat. Zo bleek in plaats van rundvlees het goedkopere paardenvlees in veel producten terechtgekomen te zijn.

See on foodlog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1GyOVeO

Het wordt langzaam zomer. @gustodilella @instaweatherpro...





Het wordt langzaam zomer. @gustodilella @instaweatherpro #instaweather #instaweatherpro #weather #wx #android (bij Di Lella Productions)




via Tumblr http://bit.ly/1D7jDKT

Justin Bieber doet zichzelf LaFerrari cadeau

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Grootverdiener Justin Bieber heeft zijn wagenpark uitgebreid. Hij heeft gekozen voor een LaFerrari die inmiddels is uitverkocht en nieuw 1,2 miljoen euro heeft gekost.Bieber heeft zijn aankoop bekendgemaakt in een interview met USA Today. De interviewer vroeg hem in welke auto’s hij tegenwoordig rijdt. “Ik rijd nog steeds in mijn Ferrari, een 458 Italia”, zegt Bieber. “En ik heb net de LaFerrari gekocht, die ik binnenkort mag ontvangen.”

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1F08HRu

Pistache, het groene goud van de Etna!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Op de helling van de actieve vulkaan de Etna op Sicilië bevindt zich het bijzondere dorpje Bronte. In Bronte staat het helemaal vol met prachtige pistachebomen. Het is nog de enige plek in heel Italië waar pistachenoten worden geteeld.In de dertiende eeuw hebben de Arabieren de pistachebomen meegenomen naar Sicilië. Ze maakten op verschillende delen van het eiland plantages aan, maar al gauw kwamen ze erachter dat de bomen nergens zo goed groeiden als op de vruchtbare grond van de Etna.

See on amesi.nl




via Tumblr http://bit.ly/1NSxUPl