vrijdag 26 juni 2015

Giro 2016 van start in Apeldoorn

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Gelderse stad heeft op vrijdag 6 mei de Grande Partenza in huis: een individuele tijdrit. Ook etappe 2 en 3 zijn in Nederland.De Ronde van Italië gaat in 2016 definitief van start in Gelderland. Op vrijdag 6 mei is in Apeldoorn de Grande Partenza, in dit geval een individuele tijdrit over 8,1 kilometer. Daarna volgt er op zaterdag een rit over 180 kilometer van Arnhem naar Nijmegen en een dag later gaat de meute rechtsom, van Nijmegen weer terug naar Arnhem, een etappe van 190 kilometer.
See on nos.nl



via Tumblr http://bit.ly/1LKQNSB

Eerste foto van Donatella voor Givenchy onthuld

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

AMSTERDAM – In april schreven wij dat Givenchy ontwerper Riccardo Tisci concurrent Donatella Versace voor zijn campagne had gestrikt. Nu kunnen wij de eerste officiële foto laten zien.Op de foto die is geschoten door het sterrenduo Mert Alas en Marcus Piggott zie je het Versace boegbeeld in een zwart jasje van damast met een ingesnoerde taille en een zwarte nauwsluitende broek. Haar lange platinablonde lokken hangen losjes langs het gezicht, terwijl Donatella’s ogen extra smokey zijn aangezet.
See on m.telegraaf.nl



via Tumblr http://bit.ly/1Ja6D8M

Zucchine ripiene vegetariane

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Ecco una versione rigorosamente vegetariana delle zucchine ripiene, leggera e molto gustosa.Zucchine ripiene vegetariane: esistono mille ricette per prepararle, la redazione di Buttalapasta ha deciso di realizzarle usando uova, formaggio e pane, aromatizzati piacevolmente dalla maggiorana e da un pochino di aglio. Questa ricetta mostra come, in molti casi l’alternativa vegetariana ai soliti piatti tradizionali, è altrettanto gustosa ma decisamente più leggera e facilmente digeribile.
See on buttalapasta.it



via Tumblr http://bit.ly/1QTQzPu

Cotto e mangiato: patate rosticciate

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Variante delle tradizionali patate al forno da cuocere in padella, spolverizzare con un mix di pecorino, pancarrè, salvia e rosmarino e poi passare in forno al grill per qualche minuto.La ricetta di oggi è una gustosa variante delle tradizionali patate al forno, uno dei contorni più diffusi e amati dagli italiani. Giusto il tempo di cottura delle patate e qualche minuto in forno per un contorno sfizioso che potrete servire insieme ad un gustoso secondo di carne o di pesce. Se non amate molto il pecorino potete sostituirlo con il parmigiano, le vostre patate avranno un sapore più delicato e saranno comunque buonissime e croccanti. Vediamo come prepararle.
See on ricette.pourfemme.it



via Tumblr http://bit.ly/1dlnGJJ

My happy kitchen: Zelfgemaakte gnocchi al gorgonzola

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Recept om zelf gnocchi te maken en daarvan deze heerlijke ovenschotel - gnocchi al gorgonzola - te maken.Ik zei het al in de food confessions tag: gnocchi al gorgonzola is nu typisch een gerecht waar je me ’s nachts voor wakker mag maken! Tot nu toe gebruikte ik altijd kant-en-klare gnocchi, maar op de foodbucketlist van dit kwartaal had ik mijzelf voorgenomen nu eens zelf aan de slag te gaan en zelf verse gnocchi te maken.
See on myhappykitchen.nl



via Tumblr http://bit.ly/1e7U9DV

Museo Storico Alfa Romeo klaar voor heropening | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Vanaf 30 juni kan elke Alfist zich in Arese in het Museo Storico onderdompelen in 105 jaar geschiedenis in een prachtige ambiance dat ‘de tijdmachine’ wordt genoemd. “La macchina del tempo” krijgt het vernieuwde museum als titel. Macchina dat in het Italiaanse behalve de betekenis machine ook auto wil zeggen. Alfa Romeo heeft in al die jaren altijd dat krachtige DNA met zich meegedragen en daarom is het tijdreizen langs dit merk een waar avontuur en genot op automobiel gebied. De Giulia krijgt als laatste telg en zo belangrijk nieuw hoofdstuk in deze roemrijke geschiedenis steeds meer handen op elkaar in binnen en buitenland. Alfa Romeo is terug en dat zie je aan meerdere aspecten die aan bod kwamen gisteren.
See on autoedizione.nl



via Tumblr http://bit.ly/1KeXJs9

Italië: Tomatenseizoen van start

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Iedereen staat in de startblokken voor het komende tomatenseizoen bij AOP LUCE, het consortium dat in maart 2015 is opgericht door telersverenigingen Giotto en La Flacca, die gespecialiseerd zijn in groenten zoals courgettes, aubergines, selderij, sla en tomaten.De producten worden geteeld in de vlakte tussen Fondi en Sperlonga (Latina)in een speciaal microklimaat met een zanderige bodem rijk aan voedingsstoffen.
See on agf.nl



via Tumblr http://bit.ly/1LIItCO

Italië: Goed seizoen voor nieuwe wortelen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De laatste zending van nieuwe BGA wortelen van Ispica was op 15 juni. “De afzet was erg positief dit seizoen. We verdubbelden de hoeveelheid BGA-producten, omdat die op de markt sterk aan populariteit winnen,” zegt Massimo Pavan (foto), salesmanager voor PEF.
See on agf.nl



via Tumblr http://bit.ly/1LIIre2

Italië gaat vluchtelingen versneld terugsturen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Volgens premier Renzi gaat het om economische vluchtelingen. Die worden er in screeningscentra uitgepikt.Italië gaat vluchtelingen die om economische motieven in het land aankomen versneld terugbrengen naar hun land van herkomst. Wekelijks zullen twee uitzettingsvluchten worden georganiseerd, zegt premier Renzi. De immigranten zullen in nieuw op te richten screeningscentra onder toezicht van Europese waarnemers worden geselecteerd. De kosten voor de uitzetting moeten volgens Renzi worden betaald door de Europese Unie.
See on nos.nl



via Tumblr http://bit.ly/1LyMMDM