woensdag 5 augustus 2015

Ergernis Alitalia over Rome - Zakenreis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Alitalia heeft bij de directie van Rome Fiumicino haar beklag gedaan over de afhandeling van bagage en passagiers op de luchthaven. Volgens de Italiaanse flag carrier is er sprake van chaos en als daar niet snel verbetering in komt overweegt Alitalia te verhuizen naar een andere hub in Italië. De directie zegt dat er sprake is van pech, door twee branden.
See on zakenreis.nl



via Tumblr http://bit.ly/1UoqqXu

Af te halen in Monaco: zeldzame Lamborghini Countach Periscope uit 1976

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In vorstendom Monaco is onlangs een puntgave Lamborghini Countach te koop gezet. Het gaat om een speciale Periscope uitvoering uit 1976. Naar verwachting moet het beestje tussen de €1 en €1,5 miljoen opbrengen.
See on quotenet.nl



via Tumblr http://bit.ly/1KR43ph

Doden door noodweer Noord-Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Zeker drie mensen zijn in het noorden van Italië om het leven gekomen door aardverschuivingen en modderstromen die ontstonden door noodweer. Dat meldde het Italiaanse persbureau Ansa woensdag.De slachtoffers werden dinsdagavond laat meegesleurd in de modderstromen tijdens zwaar onweer in San Vito di Cadore bij Cortina d'Ampezzo. Onder de doden is een Poolse toerist. Mogelijk zijn meer mensen meegesleurd.
See on m.telegraaf.nl



via Tumblr http://bit.ly/1IXEZiM

Consigli per cucinare i peperoni

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Al forno, crudi, frullati, ripieni, sotto olio, sott’aceto: sono tantissime le ricette che si possono realizzare con i peperoni.Ottimi abbrustoliti e senza pelle serviti con olio, aglio e basilico fresco, o ripieni con un cucchiaino di salsa di pomodoro, del pane grattugiato e un’acciuga, per dare un tocco più saporito. Ma noi li abbiamo preparato in altri modi, davvero particolari
See on lacucinaitaliana.it



via Tumblr http://bit.ly/1KQPK6H

Lampredotto, Florentine street food - Tuscan Recipes Food and Tradition - Tuscanycious

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

What Lampredotto is and the best Trippai kiosks on a map.But what is Lampredotto?Lampredotto is a kind of tripe, technically the fourth stomach of the cow (the abomasum) —boiled in a broth containing herbs and tomatoes, cut into strips, put in a bun called semelle (half of which, on request, is soaked in the broth) and topped with salsa verde and spicy extra virgin olive oil. Around Florence, you’ll find several kiosks (called Trippai) selling panino col lampredotto, and many other special, unusual foods made with offal. Check this brief clip explaining where the florentine lampredotto sandwich comes from… in plain english!
See on turismo.intoscana.it



via Tumblr http://bit.ly/1MNoq8O