maandag 9 november 2015

KOOKSTUDIO BUON APPETITO. Opening 14 november! - ItalieNu

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Na twee jaar hard werken en dromen opent Gigia D’Angelo van Buon Appetito haar eigen kookstudio in Woerden. Een prachtige, ruime, sfeervolle en multifunctionele locatie met een professioneel ingerichte keuken op de begane grond. De Entresol is ruim, sfeervol en licht. Een ideale plek om van je eigen gemaakte gerechten te genieten en lekker na te tafelen onder het genot van een digestivo!
See on italienu.nl

via Tumblr http://bit.ly/1L6RyCK

Gek op truffels? Ga mee op truffeljacht in Italië...

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Liefhebbers van truffels gaan tegenwoordig zelf op jacht in de Italiaanse regio Piemonte naar dit ‘witte goud’. Voor AmbianceTravel een reden om van 27 t/m 29 november een exclusieve truffelreis te organiseren.Deze reis wordt begeleid door Bernard Tesink, eigenaar van sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten. Hij neemt zijn gasten ook mee naar een aantal bijzondere wijnhuizen. Tijdens de reis staat de witte truffel centraal, waarbij deelnemers de truffel kunnen zien, ruiken, proeven en voelen. De zoektocht door de bossen van Piemonte wordt begeleid door een truffeljager met zijn truffelhond.Tijdens de reis verblijf je in de streek Piemonte (rondom Turijn), de regio waar een aantal Italiaanse topwijnen worden gemaakt en je deel kunt nemen aan een aantal wijnproevereijen. Overnachten doe je in hotel Relais Sant Uffizio, in de omgeving van de ‘truffel hoofdstad’ Alba. Het sfeervolle hotel is een voormalig klooster uit de 15e eeuw maar beschikt tegenwoordig over alle wenselijke luxe zoals een binnenzwembad met wellness.De prijs van de speciale truffelreis ligt rond de 2.000 euro voor twee personen. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
See on tripnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1PkPGOw

10 alternative alla classica cotoletta - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Se l’unica cotoletta che avete mangiato nella vita è quella alla milanese, non potete non leggere questo articolo.Se per cotoletta intendiamo tutto ciò che può essere tagliato a fette, passato nell’uovo sbattuto e poi nel pan grattato, allora si possono preparare cotolette con un sacco di ingredienti e noi vogliamo suggerirvene almeno 10.La cotoletta alla milanese è un classico intramontabile e se volete farla bene seguite la nostra ricettaUna sola raccomandazione: si frigge nel burro e su questo non si discute!Ma se siete curiosi di provare tante altre idee golose e croccanti e se amate le panature più di ogni altra cosa al mondo, ecco 10 ricette facile per voi, con tutto tranne che con la fettina di vitello.
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/1leCiio