dinsdag 10 november 2015

Fiat viert in Tychy 500 nummer 1.500.000 | Auto Edizione


Fiat Chrysler Automobiles Poland mag de vlag weer eens uit in verband met het succes van de mooie 500. Nummer 1.500.000 rolde daar alweer van de band. Anderhalf miljoen ongeëvenaard charmante kleine stadauto’s, die in geen enkel land heel serieuze concurrentie te duchten heeft en dus z’n iconische status meer dan waar maakt. Het jubileumexemplaar is een witte 1.2 benzine met 69 pk (zeer comfortabel zoals je in onze aanstaande review van een Panda met blok zult merken) bestemd voor de Franse markt. Inmiddels is het model alweer 8 jaar en 4 maanden op de markt. Nog maar kort geleden is er iets meer aan een restyling gedaan, omdat die dus al die tijd niet echt nodig bleek.


See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1RM7boH

CIAOBELLA heeft een crowdfunding campagne op Kickstarter gelanceerd, om het mogelijk te maken haar productie op te starten.


Het CIAOBELLA team hoopt op de steun van hun toekomstige klanten om genoeg geld op te halen en de laatste stap naar productie te kunnen maken en het merk te kunnen lanceren in februari 2016 op de schoenen en tassen beurs MICAM in Milaan.


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1RM6rQw

Fiat Fullback meer Mitsubishi dan ons lief is | Auto Edizione


En daar is plots ook de grotere Fiat pick-up die in samenwerking met Mitsubishi tot stand komt. De Fiat Fullback. Geen testmodellen gingen hier aan vooraf en de reden is simpel; Fiat Professional levert namelijk enkel de logo’s voor deze samenwerking. Daar waar de Braziliaanse goed ogende nieuwe Toro in een lager segment, nog een volledig binnen FCA ontwikkeld product is, is de Fullback een heel goedkoop staaltje badge-engineering. Iets wat Lancia een paar jaar geleden als merk ook werd ‘aangedaan’, en Fiat in het verleden eveneens met de Sedici (Suzuki SX4) en de Freemont (Dodge Journey). Een goedkope oplossing wanneer er even niets voor handen is. Voor de fabrikant wellicht een slimmigheidje om links en rechts wat extra bij te verdienen, voor ons merkliefhebbers voelt het als een noodoplossing in magere tijden. Een oplossing dat een merk nooit echt goed doet.


See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1HvwmeL

Italianen met overgewicht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italiaanse automerken zitten in een designcrisis, constateert Bas van Putten. Hun nieuwste modellen lijden aan vetzucht en overdaad.In het Alfa Romeo Museum in Milaan wordt een nieuw model onthuld. Eigenaar Fiat-Chrysler heeft de hele wereld uitgenodigd, want dit is wat. Hij is klaar, de grote Alfa die een kwijnend merk met lust en gratie op de been zal helpen. Hier klinkt het startschot voor de wederopstanding waar we na een eeuwigdurende tsunami van beloften niet meer in geloofden. Maar wie verschijnt daar op de bühne? De wereldberoemde blinde tenor Andrea Bocelli. Wat heeft die hier te zoeken? De nieuwe Alfa natuurlijk, nog nergens te bekennen, de auto die hij niet kan zien maar des te beter hoort. Het gesproken bewijs levert hij per ommegaande.
See on nrc.nl

via Tumblr http://bit.ly/1kmRytz

Ferrari onthult de 488 GTE en GT3 tijdens Finali Mondiali

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Traditiegetrouw sluit Ferrari het raceseizoen af met de Finali Mondiali. Daar trokken ze ook het doek van de nieuwe 488 GTE en GT3, twee nieuwe racewagens met turboblok.Er worden wereldwijd drie Ferrari Challenge-series verreden: in Europa, in Noord Amerika en in Azië. Daar waar de series meestal los van elkaar hun rondjes over de circuits draaien, komen ze voor de seizoensafsluiter samen. Na een uitstapje naar Abu Dhabi vorig jaar, is het circus dit jaar weer terug op Italiaanse bodem, Mugello om precies te zijn. Verder mogen ook de eigenaren van de diverse XX-modellen hun peperdure en verder nutteloze speeltjes over het circuit jagen, net als de eigenaren van overjarige Ferrari F1-wagens. Een op-en-top Ferrari-feestje dus.
See on autoblog.nl

via Tumblr http://bit.ly/1RLg7La

Nederlanders in Ferrari rijden zich dood in Duitsland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een dodelijk ongeval met een op Nederlands kenteken geregistreerde Ferrari heeft aan twee mannen het leven gekost.Een ongeval met een Ferrari heeft aan twee Nederlandse mannen het leven gekost. Het gaat om de 44-jarige bestuurder en de 52-jarige bijrijder. De sportwagen verongelukte maandagavond op de Duitse snelweg.In een flauwe bocht op de A3 richting Arnhem, ter hoogte van Hamminkeln, glijdt de Ferrari van een nat wegdek. De sportwagen botst tegen een boom en brandt helemaal uit. Beide inzittenden overlijden ter plekke.
See on hartvannederland.nl

via Tumblr http://bit.ly/1MIRURj

Le forme del panzerotto - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Il termine deriva da “panza”, perché questi grossi ravioli di pasta lievitata sono rigonfi come una pancia ben nutrita: da qui la parola panzerotti. I panzerotti sono tipici della cucina meridionale, possono essere richiusi attorno al ripieno in modi diversi, eccoli in tre versioni mignon.
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/1L89DAq

Sapori d’Inverno! 14 en 15 november Expo Houten - Musica Maestro!


Muziek

Een dagje in ons mini-Italië is niet compleet zonder muzikale omlijsting. Zo wordt u verwelkomd door onze trouwe troubadour (en entertainer) Angelo Indaco en vindt u op het hoofdpodium de live muziek en Italo-pop van Alessandro Neri & Amici. Dat wordt genieten. Voor liefhebbers van Italiaanse traditionals zijn Sebastiano Gentile en Trio Ristretto (op zaterdag) van de partij. Che musica Maestro!




See on italieevenement.nl

via Tumblr http://bit.ly/1SFrJQK

Bezoek het Italie Evenement Sapori d'Inverno en proef de Italiaanse Passie en Sfeer


Italië in winterse sferen
Kom proeven van de Italiaanse winterkeukens en de mooiste wijnen, geniet van de modeshows en laat je inspireren voor je volgende Italië-vakantie en de feestdagen.

Koken & Wijnen
Tijdens het evenement worden kookworkshops gegeven over de winterse keuken uit Italië. Iedereen kent het mediterraanse dieet, maar weet je hoe een gerecht als een brasato, spezzatino of selvaggina bereid wordt?

Eten & Drinken
Het is koud buiten, maar binnen is het gezellig en warm. Geniet samen op het terras van de diverse Italiaanse gerechten, en koop deze specialiteiten in voor de komende feestdagen. Pesto, salami en prosciutto, olio di oliva van eerste persing en mooie balsamico’s.


Mode & Design
Niet alleen gastronomie, maar ook mode & design worden tijdens de openingsuren door verschillende standhouders aan de bezoekers aangeboden. Wandel langs enkele Italiaanse bolides en shop bij de verschillende stands met Italiaanse artikelen en laat je inspireren voor je kerstinkopen.

Italiaans Entertainment:
Muzikaal zal deze editie omlijst worden door de volgende muzikanten:
Alessandro NeriAngelo Indaco, Sebastiano Gentile en Trio Ristretto


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GUtgkt

Smakelijk Breda: Pizza Calzone bij Da Attilio

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Pizza Calzone bij Da Attilio.Toen Attilio Briganti in 1976 een Italiaans restaurant opende op de Grote Markt had hij waarschijnlijk nooit kunnen vermoeden dat 30 jaar later Da Attilio nog steeds een succesformule zou zijn. De authentieke sfeer die het ongewijzigde interieur uitstraalt, wordt daarom gekoesterd.
See on bredavandaag.nl

via Tumblr http://bit.ly/20IQ0ug

Giro d'Italia zou in 2017 zomaar in Japan kunnen starten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Gisteren ontstond er wereldwijde discussie over een mogelijke start van de Ronde van Italië in 2017 in … Japan! Dit naar aanleiding van een artikel van het Vlaamse Sport/Voetbalmagazine waarin zij beweren dat de Giro in dat jaar in Azië van start zal gaan. Het artikel werd overigens al op 19/08/15 gepubliceerd, daags voor de start van de Vuelta a España in Marbella. Daarin staat ook dat de beslissing over een Japanse Giro-start voor het einde van het jaar zal worden genomen en dat is dus al heel binnenkort. Cyclingnews, Marca, Cycling Quotes, Tuttobiciweb en zelfs Reddit pikten het gisteren op…
See on wielertours.nl

via Tumblr http://bit.ly/1kIp3WQ

Italië arresteert IS-terrorist op vluchtelingenboot

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italië heeft begin oktober een Tunesische IS-terrorist gearresteerd die als bootvluchteling vanuit Libië probeerde het land binnen te komen. Hij reisde onder een valse naam.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/20IQ1hY