woensdag 10 februari 2016

Meer dan honderd vermeende maffialeden opgepakt in Italië


Bij een grote Italiaanse politieactie zijn woensdag meer dan honderd vermoedelijke maffialeden aangehouden. Ze worden verdacht van onder meer afpersing en drugshandel, liet de politie weten.

De actie was gericht tegen de Laudani-familie, afkomstig uit de Siciliaanse stad Catania. De arrestaties werden niet alleen op Sicilië verricht, maar ook op het Italiaanse vasteland en zelfs in het buitenland.

Onder de verdachten zijn ook vrouwen die de taken hadden overgenomen van hun mannen, die eerder al werden opgepakt. Met de operatie is volgens de politie de hele maffiaclan opgerold.

Camorra

Ook is het voortvluchtige hoofd van een afdeling van de beruchte Camorra-clan opgepakt. Volgens The Guardian gaat het om de 38-jarige Alessandro Giannelli.

Hij werd opgepakt toen hij tijdens zijn vlucht voor de politie van auto wilde wisselen. Giannelli zou met zijn groep zijn verwikkeld in een dodelijke bendeoorlog over drugsmokkel.

De strijd in het drugscircuit in de regio Napels heeft dit jaar zeker tien mensen het leven gekost. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken overweegt meer militairen in te zetten om de situatie onder controle te krijgen.


See on nu.nl

via Tumblr http://bit.ly/1nXsZ7A