donderdag 2 februari 2017

Zelf pizzadeeg maken: het officiële Napolitaanse recept


De inwoners van Napels beschouwen hun stad als de bakermat van de pizza. 
In Napels is de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) gevestigd.

Deze vereniging zonder winstoogmerk ziet wereldwijd toe op toe op de bescherming van de ‘Ware Napolitaanse Pizza’.

De ‘Ware Napolitaanse Pizza’

Want lang niet alles dat in de wereld voor pizza doorgaat, is in de ogen van de Napolitanen ook echt een ‘Ware Napolitaanse Pizza’. 
Het meeste is eerder heiligschennis. 
De vereniging heeft regels opgesteld waar een Napolitaanse pizza aan moet voldoen om het predikaat ‘ware’ te mogen dragen. 
Deze regels zijn zeer strikt. 
Zo heeft de vereniging bepaald welke bloem geschikt is, met welk materiaal en ingrediënten een pizzabakker moet werken, hoe heet de houtoven moet zijn en hoeveel seconden de perfecte pizza in de oven mag liggen. 
De bij de vereniging aangesloten pizzaioli (pizzabakkers) moeten deze regels strikt naleven en worden daar ook op gecontroleerd.



via Tumblr http://bit.ly/2ktV0WR