vrijdag 31 maart 2017

De échte Napolitaanse pizza's? Die vind je in Zuidboulevard | HLN Waregem


In het stadsdeel Zuidboulevard in Waregem is Pizz'Arti geopend, gespecialiseerd in Napolitaanse pizza’s. De lekkernij zag het levenslicht in de Italiaanse havenstad. Voor Napolitanen bestaan er maar twee: de Margherita en de Marinara. “Ook in Pizz'Arti staan deze twee centraal”, zegt Dieter Degryse (37), samen met zijn vriendin Naomi Vandeviaene (30) zaakvoerder. “Waarom Napolitaanse pizza’s? Het zijn de beste en vrienden zeggen dat de onze erg lekker zijn. Beide soorten pizza’s worden gemaakt met San Marzano. Dat zijn tomaten die in de schaduw van de vulkaan Vesuvius groeien. De Associazone Verace Pizza Napoletana ziet toe op de echtheid van onze Margherita en Marinara. En de pizza’s zijn Denominazione di Origine Protetta, wat betekent dat de ingrediënten enkel uit door de wet bepaalde regio’s uit Italië komen. Napolitaanse pizza’s worden in een steenoven gebakken. Ze hebben een flinterdunne bodem en een luchtige korst. Alles gebeurt met de hand, zelfs het uitrollen van het deeg”, aldus Degryse. Er staan 21 pizza’s op de kaart. Het koppel - dat ook met een mobiele oven naar feestjes trekt - kiest voor Zuidboulevard, omdat het een mooi project is met een topligging tegenover de nieuwe bibliotheek. “Een extra horecazaak, zoals een tearoom, is wel nog welkom”, vindt Degryse. Zuidboulevard heeft momenteel een KBC-filiaal, schoonheidssalon Skinnovation, KwadrO ramen en deuren en een kantoor van dienstenchequebedrijf Greenhouse. Info: www.pizzarti.be. (LPS)



via Tumblr http://bit.ly/2nHmAjX