donderdag 27 juli 2017

10 Italiaanse eetzondes

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Italianen zijn nogal precies als het op eten aankomt. Vis en kaas horen bijvoorbeeld niet samen in een maaltijd en ketchup op de pasta is een culinaire doodzonde. En zo zijn er 10 Italiaanse eetregels speciaal voor buitenlanders, vastgesteld door de Academia Barilla. Houd jij je eraan?1. Doe geen olijfolie in de pan voordat de pasta gekookt is – “heiligschennis”2. Bestel geen risotto of pasta als bijgerecht – ook “heiligschennis”3. Drink geen cappuccino na het eten – “grootste ergernis. Cappuccino is een ontbijtdrank, na het eten neemt men espresso”4. Doe geen ketchup op de pasta – “culinaire doodzonde”5. Kip in de pasta is niet Italiaans – “niemand in Italië zou dat serveren”6. Denk niet dat spaghetti Bolognese uit Bologna komt – “het wordt daar nooit geserveerd en bovendien behoor je het met tagliatelle te eten”7. Caesar Salad is niet Italiaans – “de ontdekker Caesar Cardini is Italiaans, het gerecht niet”8. Gebruik geen rood-wit geblokte tafelkleden – “die zie je alleen maar in het buitenland en zijn helemaal niet Italiaans”9. Fettucini Alfredo is ook niet Italiaans – “niemand kent het”10.Eten doe je met familie – “en niet voor de tv”

via Tumblr http://bit.ly/2uAIXvb