zaterdag 12 augustus 2017

#Romeinse #nalatenschap in #Frankrijk #building #bricks...



#Romeinse #nalatenschap in #Frankrijk #building #bricks @famigliadilella #history (bij Roman Theatre of Arles)



via Tumblr http://bit.ly/2vwcQvn

Penne al baffo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Wij eten eigenlijk nooit volkoren pasta of speltpasta, tot ik laatst tagliatelle van spelt had geproefd. Dat was erg lekker. Toen ik dit recept met volkoren penne zag wilde ik dat ook wel eens proeven. We moesten hier wel wennen aan de smaak van de volkoren penne, maar het was lekker. Ingrediënten voor 4 personen:…

via Tumblr http://bit.ly/2vwJTiE

Jamie’s Italian in Grote Marktstraat gaat volgende week gewoon open

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

In het pand aan de Grote Marktstraat waar het nieuwe restaurant Jamie’s Italian (kleine foto) komt, heeft donderdag korte tijd brand gewoed. “Het was een kleine keukenbrand op de eerste verdieping, maar er is niemand gewond geraakt,” vertelde Larissa Molenaar van de horecazaak in het radioprogramma Hou je Haags! op Den Haag FM. Tijdens de training van zo'n honderd nieuwe werknemers ging het even fout. De oorzaak is nog niet bekend, dat wordt nog onderzocht. “De schade is heel beperkt gebleven door het snelle handelen van het management en de brandweer, dus de opening gaat gewoon door.” Het gebouw werd ontruimd en een deel van de straat was afgesloten. “Gelukkig is alles goed afgelopen en gaan we morgen door met het inwerken van de nieuwe krachten,” stelde Larissa gerust. Het is nog steeds de bedoeling dat Jamie’s Italian volgende week open gaat. Luister hier naar het interview met Larissa Molenaar op Den Haag FM. http://bit.ly/2hTimEY

via Tumblr http://bit.ly/2fzc1y1

Italië produceert ondanks crisis 6,8 miljard bolletjes ijs

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Italiaanse economie mag het dan zwaar hebben, de ijsmakers in het land doen het nog goed. Afgelopen jaar produceerden de Italianen 595 miljoen liter ijs. Dat is 19 procent van al het roomijs in de Europese Unie.Dat komt neer op 6,8 miljard bolletjes roomijs en bijna zes keer zoveel als Nederland produceert, blijkt uit gegevens van Europees statistiekbureau Eurostat. Italië is daarmee de grootste ijsproducent van de EU.Duitsland is de tweede roomijsproducent met 515 miljoen liter, oftwel 16 procent. Frankrijk volgt met 454 miljoen liter en een aandeel van 14 procent.

via Tumblr http://bit.ly/2hUMLmG

Noodweer raast over camping Noord-Italië: 'Zeer heftig'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Door noodweer in het noorden van Italië zijn meerdere mensen gewond geraakt. Een gebied met enorme valwinden raasde gisteren langs de kust bij Venetië, dwars over een camping met veel Nederlanders. “Angstige momenten voor iedereen hier”, zegt een vakantieganger.

via Tumblr http://bit.ly/2hSU8L3

Huurkoop: De Italiaanse huizenmarkt zoekt alternatieve vorm van financiering

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed

We kennen allemaal de verhalen wel. Over de banken in Italië, waar het verkrijgen van een hypotheek of een hypothecaire lening nagenoeg een wonder mag heten. Over de wetgeving, de belasting om maar niet te spreken van het uitvinden of verkoper wel de rechten heeft om het huis van je keuze te verkopen. Soms schuilt er ergens nog een oude nicht in een bejaardentehuis die dwars gaat liggen.

via Tumblr http://bit.ly/2wCJ8ox