maandag 19 maart 2018

Het verhaal van de pasta alla carbonara – Taste-Italy.be

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Een flink aantal gerechten uit de Romeinse cucina povera of armenkeuken zijn in heel Italië en ver daarbuiten te vinden op de menukaart van menig restaurant. De pasta alla carbonara is daar ongetwijfeld één van.De ingrediënten zijn: pancetta, pasta, ei, zwarte peper en pecorino romano. Sommige kookboeken voegen nog een scheut room toe maar dit is echt niet de bedoeling.Letterlijk vertaald betekent de omschrijving van dit pastagerecht: pasta op de wijze van de kolenbrand(st)er. Maar de meningen over het ontstaan van dit gerecht zijn verdeeld, zoals wel vaker het geval is. Laten we ze allemaal eens op een rijtje zetten.De meeste bronnen situeren het ontstaan van de pasta alla carbonara op het einde van de tweede wereldoorlog. Tijdens de bevrijding van Rome door de geallieerden werden de Romeinse koks geconfronteerd met de typische Amerikaanse legerkeuken en ingrediënten als spek en eieren. Het lijdt geen twijfel dat in die dagen de Romeinse restaurants door de Amerikaanse troepen overvloedig bezocht werden en zij hun wensen kenbaar maakten.
Good Things From Italy’s insight:

De Italiaanse Keuken tijdens uw evenement? Kijk snel op www.italianfoodtrucks.nl voor de mogelijkheden.



via Tumblr http://bit.ly/2FMvKGP